75.000 νέες θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον τομέα της βιομηχανίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

 
2a energy Fot 270x240  75.000 νέες θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον τομέα της βιομηχανίας  Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Νέες θέσεις εργασίας και επενδύσεις δισεκαττομυρίων στις ΗΠΑ, από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Το τμήμα National Renewable Energy Laboratories (NREL, Golden, Κολοράντο, ΗΠΑ) του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ (DOE), έχει κυκλοφορήσει μια έκθεση, σύμφωνα με την οποία τα τελευταία δύο χρόνια, δημιουργήθηκαν 52000 μέχρι 75000 θέσεις εργασίας στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.. Αυτό αντιστοιχεί σε συνεισφορά αξίας 26  μέχρι 44 δισεκαττομύρια δολάρια (19,8 – 33.6 δισεκαττομύρια ευρώ).

Η έκθεση υποθέτει επίσης ότι μεταξύ του 2009 και του 2011 έχουν εγκατασταθεί 13,5 γιγαβάτ  αιολικής και ηλιακής ενέργειας . Η έκδοση της έκθεσης έγινε μια ημέρα μετά την την ανακοίνωση του υπουργείου γιά τη συνέχιση των επιχορηγήσεων για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο πρωταρχικός στόχος του προγράμματος ήταν η ενθάρρυνση των ιδιωτικών επενδύσεων σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και η παραγωγή ενέργειας φιλική προς το περιβάλλον.  Και στις δύο περιπτώσεις, το πρόγραμμα ήταν μια τεράστια επιτυχία. Φορολογικές ελαφρύνσεις παραγωγής και εγγυήσεις δανείων ήταν τα σημαντικότερα όργανα του Ομπάμα για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Η μελέτη εκτιμά ότι μέσω των φορολογικών ελαφρύνσεων επενδύθηκαν 9 δισεκατομμύρια δολάρια (6,9 δισεκ. ευρώ) κυβερνητικά κεφάλαια και επιπλέον 20 δισεκατομμύρια δολάρια (15,3 δισ. ευρώ) από ιδιώτες.

Το πρόγραμμα έτυχε στο ξεκίνημά του, σκληρής κριτικής από τους Ρεπουμπλικάνους αλλά και βίαιης επίθεσης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.