Το τρίτο Διεθνές Συνέδριο Υπουργών Ενέργειας επέκρινε την αργή ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

 
88 eco Fot 330x248 Το τρίτο Διεθνές Συνέδριο Υπουργών Ενέργειας επέκρινε την αργή ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Τρίτο Διεθνές Συνέδριο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Στο Λονδίνο συναντήθηκαν στις 25 και 26/04/2012 οι υπουργοί Ενέργειας των 23 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, για να συζητήσουν την πρόοδο στην παγκόσμια μετάβαση της ενέργειας σε ανανεώσιμες πηγές. Μεταξύ των χωρών που συμμετείχαν ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η Ινδία, η Γερμανία και η Ιαπωνία.
Την προεδρία του τρίτου συνεδρίου Καθαρής Ενέργειας μοιράστηκαν ο βρετανός υπουργός ενέργειας Edward Davey και ο Steven Chu, ο υπουργός ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από επείγουσες προειδοποιήσεις από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA, Παρίσι). Η IEA εξέφρασε την ανησυχία της, ότι οι κυβερνήσεις δεν θα επιτύχουν τους στόχους τους για μείωση των εκπομπών CO2, και επέκρινε έντονα τη βρετανική κυβέρνηση για το χειρισμό της εθνικής της βιομηχανίας ηλιακής ενέργειας.

Η ΙΕΑ τόνισε τα καταστροφικά αποτελέσματα των εκπομπών CO2 για τον πλανήτη και την λανθασμένη πολιτική των κυβερνήσεων: σύμφωνα με την τρέχουσα τάση αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη, προβλέπονται μέχρι το τέλος του 21 αιώνα έως και έξι βαθμοί Κελσίου παραπάνω. Αυτό θα σήμαινε τεράστιες απώλειες για τους αγρότες σε όλο τον κόσμο, αλλά και μετατροπή μεγάλων τμημάτων του πλανήτη σε μη κατοικήσιμα. 
Η έντονη κριτική από ενώσεις και εταιρείες ηλιακής ενέργειας στράφηκε κυρίως εναντίον της βρετανικής κυβέρνησης. Σαν αποτέλεσμα της κριτικής ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ακύρωσε την προγραμματισμένη ομιλία του για το βράδυ της 26/04/2012. Το γεγονός σχολιάστηκε από το βρετανικό ινστιτούτο περιβάλλοντος World Wildlife Fund ως «σοβαρή έλλειψη ηγεσίας».

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.