Λύσεις για οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα με αποθήκευση ενέργειας

 
23 ενεργειακη μπαταρια Fot 330x220 Λύσεις για οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα με αποθήκευση ενέργειας

Η παγκόσμια αγορά αποθήκευσης ενέργειας θα ξεπεράσει μέχρι το 2020 τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια (8,1 δισ. ευρώ)

Η Power-One Inc (Camarillo, Καλιφόρνια, ΗΠΑ) και η Panasonic Corporation (Osaka, Ιαπωνία) θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη, την παραγωγή και τη διανομή νέων καινοτόμων συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων λύσεων για οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα.

Τα συστήματα αποθήκευσης χρησιμοποιούν μετατροπείς της Power-One και μπαταρίες ιόντων λιθίου από την Panasonic,  όπως δήλωσαν οι δύο εταιρείες.

Κατ’ αρχήν, οι εταίροι σκοπεύουν να επικεντρωθούν στις αγορές της διασυνδεδεμένης αποθήκευσης ενέργειας, σε κατοικίες και εμπορικές εγκαταστάσεις για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και σε εγκαταστάσεις κοινής ωφελείας, ενώ στην Ιαπωνία, εισέρχονται στην αγορά με σχεδόν αποκλειστικά εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με μια πρωτοποριακή εταιρεία με ένα καθιερωμένο εμπορικό σήμα όπως η Panasonic,” δήλωσεε ο Dr. Alex Levran, Πρόεδρος του τομέα «ανανεώσιμες μορφές ενέργειας» της Power-One.

“Το δυναμικό της Panasonic είναι η ανάπτυξη, παραγωγή και διανομή των προϊόντων, όπως τα συστήματα διαχείρισης ενέργειας για τα σπίτια με μπαταρία ιόντων λιθίου, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εξοικονόμησης ενέργειας. Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας της Panasonic με συσσωρευτές αποθήκευσης ενέργειας και της σύγχρονης τεχνολογίας inverter της Power-One είναι εγγύηση για μιά επιτυχημένη συνεργασία”, συνεχίζει η δήλωση.

Οι εταιρείες προβλέπουν ότι η παγκόσμια αγορά αποθήκευσης ενέργειας θα ξεπεράσει μέχρι το 2020 τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια (8,1 δισ. ευρώ). Οι εταίροι αναμένουν την ανάπτυξη, ειδικά στην Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και την Ιαπωνία, δεδομένου ότι το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στις περιοχές αυτές ανεβαίνει.

 
This entry was posted in ΠΑΡΚΑ, ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.