Η μεγαλύτερη διαφανή οροφή φωτοβολταϊκών των ΗΠΑ από την γερμανική Sunways Solar

 
sunways Η μεγαλύτερη διαφανή οροφή φωτοβολταϊκών των ΗΠΑ από την γερμανική Sunways Solar

Κτιριακές φωτοβολταϊκές δημιουργίες από την sunways

Η Sunways AG (Konstanz, Γερμανία) έχει λάβει την μεγαλύτερη από ποτέ παραγγελία για ολοκληρωμένη  κατασκευή φωτοβολταϊκών προσαρμοσμένα σε κτίριο.(BIPV). Για τη νέα έδρα της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis στις ΗΠΑ,  η Sunways  παρέχει ειδικά σχεδιασμένες  ημιδιαφανή ηλιακές μονάδες προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις της Novartis.
Το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Rafael Viñoly της Νέας Υόρκης σχεδίασε ένα ανοικτό και διαφανή κτίριο γραφείων για το τμήμα ογκολογίας της φαρμακευτικής εταιρείας.
Με την πρωτοποριακή οροφή ενέργειας υπογραμμίζεται η μοντέρνα αρχιτεκτονική του κτιρίου, το οποίο είναι ένα μοναδικό δημιούργημα από γιαλί. Το έργο υλοποιείται από την εταιρεία Solar Onyx / Νέα Υόρκη.

Μέσω μιας ειδικής διαδικασίας, τα ημι-διαφανή ηλιακά κύτταρα προσφέρουν διαφάνεια της τάξης περίπου του 10%. Η κλιμακωτή διάταξη των ηλιακών κυψελών σε custom-made γυαλί ηλιακών συλλεκτών οδηγεί σε πρόσθετη διαφάνεια στο φως της ημέρας. Το αποτέλεσμα είναι μια αισθητική ηλιακή στέγη πολλαπλών χρήσεων: Όχι μόνο προστατεύει από τις περιβαλλοντικές επιδράσεις, αλλά χρησιμοποιεί τις επιφάνειες της για τη συλλογή ηλιακής ενέργειας, επιτρέποντας ταυτόχρονα φυσικό φωτισμό και σκίαση.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.