Ευέλικτα πάνελ UNI-SOLAR για την οροφή του εργοστασίου συναρμολόγησης της Boeing

 
1002 unisolar boeing Ευέλικτα πάνελ UNI SOLAR για την οροφή του εργοστασίου συναρμολόγησης της Boeing

Ευέλικτα πάνελ UNI-SOLAR για οροφές

H United Solar στο Michigan της Αμερικής κατασκευάστρια ελαφρών, ευέλικτων φωτοβολταϊκών πάνελ του τύπου UNI-SOLAR ανακοίνωσε ότι η Baker Renewable Energy (αμερικάνικη εταιρεία ειδική για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών) ολοκλήρωσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκής μονάδας 2,6 μεγαβάτ (MW) με τα πάνελ UNI-SOLAR, στην οροφή του εργοστασίου συναρμολόγησης της Boeing για το νέο 787 Dreamliner jet.
Η ετήσια ηλιακή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της μονάδας υπολογίζεται πάνω από 3.950 μεγαβατώρες. Ως μία από τις μεγαλύτερες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις σε οροφή στις Ηνωμένες Πολιτείες θα καλύψει ένα σημαντικό μέρος της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας του κτιρίου, με αποφυγή εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα περίπου στους 3660 τόνους ανά έτος.

Τα UNI-SOLAR πάνελ είναι ειδικά σχεδιασμένα για ενσωμάτωση σε οροφές κτίριων. Το μικρό τους βάρος και οι μη ανακλαστικές επιφάνειες τα καθιστούν ιδανικά για χρήση σε μεγάλα κτίρια, καθώς και σε περιοχές γύρω από αεροδρόμια όπου απαιτούνται  ελαφριές και χωρίς ηλιακή αντανάκλαση λύσεις.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ, ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.