3 φωτοβολταϊκά πάνελ της Sunpower, κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στις δοκιμές του PHOTON

 
104 prasini energia Fot 330x248 3 φωτοβολταϊκά πάνελ της Sunpower, κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στις δοκιμές του PHOTON

Το PHOTON δοκίμασε τo 2012, 109 τύπους πάνελ και κατέληξε στα sunpower

Μετά τα αποτελέσματα των δοκιμών των φωτοβολταϊκών μονάδων από το περιοδικό PHOTON, οι τρεις πρώτες θέσεις για το 2012, πηγαίνουν στα φωτοβολταϊκά πάνελ της αμερικάνικης εταιρείας Sunpower Corp. (Καλιφόρνια, ΗΠΑ).

Ο ηγέτης της δοκιμής για το 2012, ήταν η μονάδα Sunpower SPR-327NE-WHT-D με παραγωγή  1144,1 kWh  ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρο τον χρόνο, τιμή που αντιστοιχεί σε απόδοση της τάξης του 95,2%.

Η απόδοση για τις άλλες δύο ενότητες στην δεύτερη και Τρίτη θέση,  επίσης της Sunpower, της SPR-320NE-WHT-D και της SPR-245NE-WHT-D, ανήλθε σε 94,9% και 94,8% αντίστοιχα.

Την τέταρτη θέση κατέλαβε η φωτοβολταϊκή μονάδα SRP-220-6PB της κινέζικης κατασκευάστριας Seraphim Solar System Co. Ltd., με απόδοση  93,6%.

Ο νικητής του προηγούμενου έτους, το πάνελ  REC230AE  της νορβηγικής REC, έδειξε βελτίωση της απόδοσης του στο  91,4%, κάτω από τις καιρικές συνθήκες του 2012, σε σχέση με την απόδοση  90,7% του 2011, ωστόσο κατέλαβε μόλις την 27η θέση.

Το 2012 πήραν μέρος στο τέστ του PHOTON, 109 νέοι τύποι μονάδων, τρείς φορές περισσότεροι από το 2011, αφού τότε οι ενότητες έφταναν τις 46. Σε τέσσερις ενότητες για τεχνικούς λόγους δεν έγινε εκτίμηση.

72 τύποι φωτοβολταϊκών μονάδων βαθμολογήθηκαν με καλή έως πολύ καλή απόδοση(πάνω από 90%), συμπεριλαμβανομένων οκτώ από τη Γερμανία, από πέντε κατασκευαστές (Schott Solar, Conergy, Solar World, Aleo Solar και Solon).

Η διαφορά της απόδοσης των μονάδων είναι πολύ χαμηλότερη από τις διαφορές των τιμών μεταξύ αυτών, γεγονός που οι υποψήφιοι αγοραστές πρέπει κατά την επιλογή του προϊόντος να λάβουν υπόψην τους, τονίζει το PHOTON.

Στις δοκιμές εκτός από την απόδοση, είναι σημαντική επίσης η μακροπρόθεσμη σταθερότητα των μονάδων. Για το λόγο αυτό, όλα τα προϊόντα παραμένουν κάθε χρόνο στις δοκιμές. Επίσης οι δοκιμές εξετάζουν την συμπεριφορά των μονάδων σε χαμηλή ακτινοβολία καθώς και την «ομοιογένεια» μιας μονάδας, η οποία έχει σαν συνέπεια τον τρόπο λειτουργίας της σε μεταβαλλόμενη θερμοκρασία και ακτινοβολία .

 

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.