Το Αleo S_18 ανάμεσα στα κορυφαία πάνελ

 
aleo Το Αleo S 18 ανάμεσα στα κορυφαία πάνελ

Το Αleo S_18 ανάμεσα στα κορυφαία πάνελ

Το φωτοβολταϊκό πάνελ aleo_S18 αναδείχθηκε ως ένα από τα κορυφαία πάνελ στη μέτρηση απόδοσης 2012 του Photon. Το περιοδικό δημοσίευσε στο τεύχος 2/2013 τα αποτελέσματα μίας μακροχρόνιας μέτρησης του Photon Laboratory. Σύμφωνα με αυτά τα αποτελέσματα, το πάνελ aleo_S18 πέτυχε στις εγκαταστάσεις δοκιμών του Aachen μία πολύ καλή αναλογία απόδοσης (performance ratio) της τάξης του 91,5% και κατέλαβε την 22η θέση ανάμεσα στα 151 πάνελ που υποβλήθηκαν στη δοκιμή. Εάν συγκριθούν μόνο τα πολυκρυσταλλικά φωτοβολταϊκά πάνελ, τότε το πάνελ της aleo καταλαμβάνει, με μία απόδοση αντίστοιχη των 1099,3 κιλοβατωρών ανά kilowatt, τη 15η θέση.

«Χάρη στην ισχυρή απόδοση και τη μακροβιότητά τους, τα πάνελ της aleo είναι ιδιαίτερα αποδοτικά από οικονομικής πλευράς», αναφέρει ο διευθυντής τεχνολογίας και ανάπτυξης της aleo solar AG, κ. Günter Schulze. Αντίθετα με πολλούς άλλους ανταγωνιστές, τα πάνελ της aleo παρουσιάζουν και σταθερότητα σε βάθος χρόνου, καθώς κατασκευάζονται από την aleo solar εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια στο Prenzlau του Βραδεμβούργου. Οι μετρήσεις της ανεξάρτητης εταιρίας παροχής κλαδικών υπηρεσιών MBJ Services κατέδειξαν μία ελάχιστη υποβάθμιση των πάνελ της aleo. Μετά από 10 χρόνια λειτουργίας, η μείωση της απόδοσης λόγω παλαίωσης ανήλθε σε 2,73%, δηλ. περίπου στο ήμισυ της υποβάθμισης που υπολογίζεται συνήθως στο σχεδιασμό φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων.

Η μέτρηση απόδοσης του Photon επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα προηγούμενων πρακτικών δοκιμών, στις οποίες τα πάνελ της aleo έχουν καταλάβει συστηματικά τις κορυφαίες θέσεις: Έτσι, το aleo_S18 αναδείχθηκε στη δοκιμή πάνελ του κλαδικού περιοδικού Öko-Test (τεύχος 04/2010) σε ένα από τα καλύτερα πάνελ. Ανάμεσα στα συνολικά 15 πάνελ που υποβλήθηκαν στη δοκιμή, το πάνελ της aleo κατέκτησε άνετα την ανώτατη βαθμολογία «πολύ καλό». Σε «νικητή» αναδείχθηκε και το aleo S_16 στο πλαίσιο της δοκιμής πάνελ του γερμανικού ιδρύματος ελέγχου προϊόντων Stiftung Warentest (τεύχος 05/2006). Ο άριστος βαθμός 1,9 δόθηκε κυρίως χάρη στην παραγωγή ενέργειας, την αντοχή και την ασφάλεια του πάνελ της aleo. Με την ισχυρή απόδοσή τους, τα πάνελ της aleo απέδειξαν την αξία τους και σε μία μελέτη του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Fachhochschule) του Flensburg. Σε μία εγκατάσταση διεξαγωγής δοκιμών των δημόσιων υπηρεσιών της πόλης Flensburg, εφτά επώνυμα πάνελ υποβλήθηκαν σε μία δοκιμή διάρκειας ενός χρόνου. Το πάνελ aleo_S16 πέτυχε με διαφορά τις υψηλότερες ενεργειακές αποδόσεις, κατά έως και 11% υψηλότερες από άλλα μοντέλα της σύγκρισης.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.