Για το κτίσιμο νέων κτιρίων χρησιμοποιούνται παγκοσμίως όλο και περισσότερα φωτοβολταϊκά μέρη, όπως κεραμίδια και λεπτά υμένια γυαλιά ηλιακών κυττάρων

 
meeco Για το κτίσιμο νέων κτιρίων χρησιμοποιούνται παγκοσμίως όλο και περισσότερα φωτοβολταϊκά μέρη, όπως κεραμίδια και λεπτά υμένια γυαλιά ηλιακών κυττάρων

Φωτοβολταϊκές λεπτές ηλιακές ταινίες, γυαλιά και φωτοβολταϊκά κεραμίδια με νεές προοπτικές για την φωτοβολταϊκή βιομηχανία

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Pike Research LLC (Boulder, Κολοράντο, ΗΠΑ), η δημιουργία ολοκληρωμένων φωτοβολταϊκών λύσεων για το κτίσιμο κτιρίων, είναι ένας από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς της ηλιακής βιομηχανίας. Μέχρι το 2017, η εταιρεία αναμένει ότι τα εγκατεστημένα συστήματα θα αυξηθούν κατά έως και 4,6 γιγαβάτ (GW).
Στην χρονική περίοδο μέχρι το 2ο17, η Ευρώπη, η Βόρεια Αμερική και η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού προβλέπεται να κυριαρχήσουν την αγορά. Αυτό οφείλεται στη ζήτηση από σχεδιαστές, αρχιτέκτονες και προγραμματιστές κατασκευαστές κτιρίων, στην αύξηση των επιδόσεων των φωτοβολταϊκών στοιχείων αλλά και στις νέες καινοτόμες δυνατότητες αισθητικής.

Πολλές κατασκευάστριες φωτοβολταϊκών ήδη συνεργάζονται με σχεδιαστές αρχιτέκτονες, μηχανικούς και έτσι ανοίγεται πρόσβαση σε εντελώς νέες αγορές.

Σύμφωνα με την Pike Research, οι προοπτικές για τις Dow Solar (Midland, Michigan,ΗΠΑ, PowerFilm Inc (Ames, Iowa, ΗΠΑ) και την Pythagoras Solar Inc. (San Mateo, Kalifornien, ΗΠΑ), κατασκευάστριες φωτοβολταϊκών κεραμιδιών και λεπτών ηλιακών ταινιών και γυαλιών είναι πολλά υποσχόμενες.

Για το 2013, η έκθεση προβλέπει ότι οι αγορές κτιριακών φωτοβολταϊκών συστημάτων θα έχουν σημαντικό άνοιγμα. Νέα έργα και συμβάσεις προέρχονται απ’ όλο τον κόσμο με κυρίαρχες κατασκευαστικές την DyeTec Solar (Τολέδο, Οχάιο, ΗΠΑ), την Heliatek GmbH (Δρέσδη, Γερμανία), την Solantro Semiconductor Corporation (Οττάβα, Καναδάς) και την Tata Steel Ltd. (Βομβάη, Ινδία).

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.