ΥΠΕΚΑ: «Χρηματοδότηση φωτοβολταϊκών έργων»

 
41 ανανεωσιμες power Fot 330x330 ΥΠΕΚΑ: «Χρηματοδότηση φωτοβολταϊκών έργων»

Φωτοβολταϊκά πάρκα

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Τρικάλων, Σούλας Μερεντίτη, με θέμα «Χρηματοδότηση φωτοβολταϊκών έργων», τόνισε ότι η ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην χώρα αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Τα τελευταία δύο χρόνια το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει προωθήσει σειρά πολιτικών που βελτιώνουν και δημιουργούν ένα σαφώς ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές.

Για τα έργα ΑΠΕ, ειδικά για τα φωτοβολταϊκά, υπάρχει σημαντική επιδότηση της λειτουργίας, μέσω της εγγυημένης τιμής, που ακριβώς στοχεύει να λειτουργήσει ως κίνητρο, καθώς οδηγεί σε εξαιρετικά ταχεία ανάκτηση του κόστους αρχικής επένδυσης για τον επενδυτή.

Ειδικά για τα φωτοβολταϊκά η εγγυημένη τιμή ανά Κιλοβατώρα για εγκαταστάσεις έως 100 Kw που αφορούν στους αγρότες το 2011 ήταν 39 λεπτά στην Ελλάδα, 22 λεπτά στην Γερμανία, 13 λεπτά στην Ισπανία, 25 λεπτά στην Πορτογαλία, 24 λεπτά στην Ιταλία.

Το ΥΠΕΚΑ εξετάζει όλα τα δεδομένα ώστε να βοηθηθούν όλα τα έργα, ενώ προτίθεται να εξετάσει εκ νέου τις προθεσμίες που ισχύουν για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά και ταυτόχρονα σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναζητηθεί μια διευκόλυνση, που να εξυπηρετεί όλα τα μέρη.

Περισσότερες πληροφορίες στο link: http://www.ypeka.gr

 

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΑΡΚΑ and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.