H ζήτηση στα φωτοβολταϊκά στην Αγγλία αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2013 κατά 520 MW

 
12 στεγες 330x220 H ζήτηση στα φωτοβολταϊκά στην Αγγλία αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2013 κατά 520 MW

Ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στη Βρετανία

Η εταρεία έρευνας και στατιστικής NPD Solarbuzz (Santa Clara, Καλιφόρνια, ΗΠΑ) ανακοίνωσε ότι η ζήτηση για φωτοβολταϊκές μονάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 κατά  520 MW.
Εν τω μεταξύ, η αγορά των φωτοβολταϊκών έχει φτάσει σε μια αθροιστική αξία άνω των 2,5 γιγαβάτ στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το 93% της αγοράς αντιπροσώπευαν τα τελευταία δύο χρόνια.
Σύμφωνα με την Solarbuzz, η αγορά των φωτοβολταϊκών στη Βρετανία έχει σταθερή χρηματοδότηση και στήριξη από το Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και έτσι ενισχύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών για την ανάπτυξη των έργων.
Η βρετανική βιομηχανία φωτοβολταϊκών επωφελείται από τους ισχυρούς μηχανισμούς στήριξης, με τη μορφή feed-in tariff για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και με συγκεκριμένα κίνητρα χρηματοδότησης.

Ισχυρή ανάπτυξη σε μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκά συστήματα
Οι ιδιωτικοί παραγωγοί ηλιακής ενέργειας κατέχουν το μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς με 52%, αλλά σύμφωνα με την Solarbuzz, το ποσοστό των μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκών έργων αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, καθιστώντας περισσότερο από το 50% της ζήτησης στους τελευταίους 12 μήνες.
Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 κατασκεύαστηκαν πάνω από 30 μεγάλοι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας φωτοβολταϊκών με χωρητικότητα άνω των 5 MW, κυρίως στη νοτιοδυτική Αγγλία. Επιπλέον έγιναν 35 έργα με περισσότερα από 10 MW.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΑΡΚΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.