Φωτοβολταϊκά στην Ευρώπη: λιγότερες επιδοτήσεις, αλλά και ανάπτυξη σε μικρότερες αγορές

 
64 fotovoltaika Fot 330x230 Φωτοβολταϊκά στην Ευρώπη: λιγότερες επιδοτήσεις, αλλά και ανάπτυξη σε μικρότερες αγορές

Φωτοβολταϊκά

Σύμφωνα με μελέτη της αμερικάνικης εταιρείας Solarbuzz (Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια) που δημοσιεύθηκε στις 01/30/2012, οι ευρωπαϊκές κρατικές επιχορηγήσεις στον τομέα των φωτοβολταϊκών θα μειωθούν αισθητά το 2012,  ενώ παράλληλα η ζήτηση για φωτοβολταϊκά σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές θα αυξηθεί.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2012 η Solarbuzz αναμένει συρρίκνωση κατά 37%, για την γερμανική και την ιταλική αγορά φωτοβολταϊκών,  ενώ αντίθετα προβλέπει αύξηση για μικρότερες αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Συνολικά στην ευρωπαϊκή αγορά προβλέπεται για το πρώτο τρίμηνο του 2012, 10% υψηλότερη ζήτηση από αυτή του πρώτου τριμήνου του 2011. Η Ελλάδα,  το Βέλγιο, η Γαλλία και η Ισπανία θα έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό ανάπτυξης.

Επίσης σύμφωνα με την έρευνα αγοράς της Solarbuzz, η μείωση των τιμών των φωτοβολταϊκών θα οδηγήσει σε παραιτέρω μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων. Ωστόσο οι νέες ανταγωνιστικές τιμές θα οδηγήσουν σε άνθηση νέων αγορών, ιδιαίτερα στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.