Η First Solar σχεδιάζει να απολύσει 2.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο

 
11 algatec panel 330x171 Η First Solar σχεδιάζει να απολύσει 2.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο

Κλείσιμο του εργαστασίου της First Solar στην Φρανκφούρτη Όρντερ

Η First Solar(Tempe, Arizona, ΗΠΑ) σχεδιάζει να κλείσει το εργοστάσιο της στηv Φρανκφούρτη (Oder, Γερμανία) κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012 και προγραμματίζει την απόλυση περίπου 1.200 υπαλλήλων. Επιπλέον, η First Solar θα σταματήσει επ’ αόριστον τέσσερις από τις γραμμές παραγωγής της στη Μαλαισία, από την 1 Μάϊου του 2012. Έτσι μαζί με τη μείωση των εργαζομένων και σε άλλα εργοστάσια της στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ο αριθμός των υπαλλήλων της First Solar θα μειωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο κατά περίπου 2.000. Αυτό αντιπροσωπεύει το 30% του συνόλου των θέσεων εργασίας της εταιρείας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της First Solar GmbH υπεύθυνος για τις πωλήσεις στην Ευρώπη, κύριος Burghardt δήλωσε, ότι η ευρωπαϊκή αγορά ηλιακής ενέργειας αυτή τη στιγμή χωρίς τις επιδοτήσεις δεν είναι οικονομικά βιώσιμη.. Με δεδομένες τις τεράστιες οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν περικόψει τα προγράμματά τους νωρίτερα από ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί, αλλά η ανάπτυξη της ηλιακής βιομηχανίας δεν είναι δυνατή χωρίς πολιτική υποστήριξη.

Η First Solar θα συνεχίσει την εξυπηρέτηση και υποστήριξη των προϊόντων της στην Ευρώπη και θα συνεχίσει να προσφέρει φωτοβολταϊκά συστήματα υψηλής ποιότητας, παρ΄ όλη την ευρωπαϊκή κρίση στην ηλιακή ενέργεια.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.