ΗΠΑ: Eγκατάσταση πεζοδρομίου από ηλιακά πάνελ σε πανεπιστήμιο

 
panel ΗΠΑ: Eγκατάσταση πεζοδρομίου από ηλιακά πάνελ σε πανεπιστήμιο

Τα 27 αντιολισθητικά και ημιδιάφανα πάνελ σχεδιάστηκαν από την εταιρεία Onyx Solar

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο George Washington εγκατέστησαν το πρώτο, όπως υποστηρίζουν, πεζοδρόμιο στον κόσμο, το οποίο αποτελείται από ηλιακά πάνελ.

Παρότι καλύπτει έκταση μόλις 9 τετραγωνικών μέτρων και έχει ισχύ 400 βατ τροφοδοτώντας 450 λαμπτήρες LED κάτω από τα πάνελ, η απόδοση του συστήματος θα παρακολουθείται στενά, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε μεγαλύτερη κλίμακα, ακόμη και για δρόμους που θα παράγουν ενέργεια από τον ήλιο.

Τα 27 αντιολισθητικά και ημιδιάφανα πάνελ σχεδιάστηκαν από την εταιρεία Onyx Solar που πρόσφατα ολοκλήρωσε την εγκατάσταση του μεγαλύτερου φωταγωγού από ηλιακούς συλλέκτες στον κόσμο, έκτασης άνω των 2.500 τ.μ.

«Το ηλιακό πεζοδρόμιο αποτελεί σπουδαίο παράδειγμα των δεσμεύσεων του πανεπιστημίου George Washington για καινοτομίες στο σχεδιασμό και στη βιωσιμότητα, ενώ θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και παράδειγμα προς μίμηση για άλλους», εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της Onyx Ντιέγκο Κουέβας.

Το αμερικανικό πανεπιστήμιο φιλοδοξεί σε μείωση των εκπομπών του έως το 2025 κατά 40% σε σχέση με τα επίπεδα του 2008, μέσω της εγκατάστασης συστημάτων παραγωγής καθαρής ενέργειας, ενώ σκοπεύει να καλύπτει από αυτές το 10% των ενεργειακών του αναγκών.

Πηγή:naftemporiki,gr

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.