Ηλιακά πάνελ στα ράφια των βρετανικών IKEA

 
11 algatec panel 330x171 Ηλιακά πάνελ στα ράφια των βρετανικών IKEA

Ηλιακά πάνελ στα ράφια των βρετανικών IKEA

Εκτός από συναρμολογούμενα κρεβάτια και τραπέζια, οι πελάτες των βρετανικών IKEA θα μπορούν στο εξής να βρουν στα ράφια και ηλιακά πάνελ οροφής. Τα συστήματα άρχισαν ήδη να διατίθενται από το υποκατάστημα του Σαουθάμπτον, ενώ σύντομα θα πωλούνται και στα 18 υποκαταστήματα της Βρετανίας.

«Τα τελευταία χρόνια οι τιμές των ηλιακών πάνελ έχουν μειωθεί και πλέον πωλούνται σε πολύ καλή τιμή. Είναι η κατάλληλη στιγμή να απευθυνθούμε στους καταναλωτές», δήλωσε στο Associated Press ο επικεφαλής του τομέα βιωσιμότητας του σουηδικού ομίλου Στιβ Χάουαρντ. Πρόσθεσε ότι, εάν το βρετανικό «πείραμα» πετύχει, θα ακολουθήσει η πώληση φωτοβολταϊκών και σε άλλες χώρες, όπου δραστηριοποιείται η IKEA.

Κάθε πακέτο 18 πάνελ θα πωλείται προς 6.800 ευρώ και, σύμφωνα με την IKEA, θα αποφέρει στους χρήστες του κέρδη σχεδόν 900 ευρώ το χρόνο από επιδοτήσεις και εξοικονόμηση χρημάτων στα τιμολόγια.

Η πώληση των συστημάτων άρχισε δοκιμαστικά τον Ιούλιο, σε συνεργασία με τη Hanergy Solar Group Limited, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, η οποία εκτός από τα πάνελ θα προσφέρει στους καταναλωτές συμβουλευτικές υπηρεσίες, εγκατάσταση και συντήρηση των προϊόντων. «Κατά την άποψή μας είναι η πρώτη φορά που μια πραγματικά παγκόσμια αλυσίδα λιανικής πώλησης παρέχει ιδιαίτερο χώρο και εξειδικευμένο προσωπικό για την πώληση φωτοβολταϊκών», δήλωσε στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού παραρτήματος της Hanergy Τόμπι Φερέντζι.

Σημειώνεται ότι η ίδια η IKEA έχει δεσμευτεί έως το 2020 να καλύπτει το σύνολο των ενεργειακών αναγκών των καταστημάτων της από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μέχρι στιγμής έχει εγκαταστήσει πάνω από μισό εκατομμύριο πάνελ σε περίπου 300 καταστήματα που διαθέτει σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην ίδια τη Βρετανία, λειτουργούν ήδη πάνω από 400.000 μικρά ηλιακά συστήματα, τα οποία αυξάνονται διαρκώς τα τελευταία δύο χρόνια, χάρη στις επιδοτήσεις και στη μείωση των τιμών.

Πηγή:naftemporiki.gr

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.