Βρετανία: Αλυσίδα αρτοποιείων ανάβει τους φούρνους της με ενέργεια από τον ήλιο

 
8 σταθερο παρκο fot 330x214 Βρετανία: Αλυσίδα αρτοποιείων ανάβει τους φούρνους της με ενέργεια από τον ήλιο

Βρετανία: Αλυσίδα αρτοποιείων ανάβει τους φούρνους της με ενέργεια από τον ήλιο

Έχουν χρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτήσουν από τα ενεργοβόρα κέντρα δεδομένων της Google ή της Apple μέχρι τα γιγαντιαία καταστήματα της IKEA. Θα μπορούσαν τα ηλιακά πάνελ να χρησιμοποιηθούν για να περιορίσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, αλλά και τα τιμολόγια μικρότερων επιχειρήσεων; Αυτό σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι της βρετανικής αλυσίδας αρτοποιείων Greggs, οι οποίοι φιλοδοξούν να μειώσουν το αποτύπωμά τους κατά τουλάχιστον 25% μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Κατόπιν διαγωνισμού, η Solar Advanced Systems επιλέχθηκε για να εγκαταστήσει 10 ηλιακές συστοιχίες συνολικής ισχύος 1,28MW στις στέγες εργαστηρίων του ομίλου, γεμάτων ενεργοβόρους φούρνους που ψήνουν όλη μέρα, ανά τη Βρετανία. «Ως υπεύθυνη επιχείρηση, έχουμε καθήκον να διαχειριστούμε την ενεργειακή μας κατανάλωση καθιστώντας τους φούρνους μας και τα καταστήματά μας πιο αποδοτικά», δήλωσε ο αρμόδιος διευθυντής των Greggs Στίβεν Ουέλντον.

Τα οφέλη για την αλυσίδα αρτοποιείων – τη μεγαλύτερη της Βρετανίας – είναι πολλά, αφού εκτός από τα μειωμένα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, «θα εκμεταλλευτούμε και το κυβερνητικό πρόγραμμα feed-in tariffs παράγοντας ρεύμα ουδέτερου άνθρακα για χρήση στους φούρνους μας και, συνεπώς, θα μειώσουμε την ποσότητα ορυκτών καυσίμων που αγοράζουμε και καταναλώνουμε», όπως πρόσθεσε ο Ουέλντον.

Επιπλέον, κατά τον ίδιο, η εγκατάσταση ηλιακών πάνελ θα βοηθήσει τα Greggs να ενισχύσουν τη φήμη τους ως υπεύθυνης εταιρείας, η οποία ενδιαφέρεται για το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της. Ο όμιλος ενίσχυσε πέρυσι το ποσοστό ανακύκλωσής του στο 80% και μέχρι το τέλος του έτους φιλοδοξεί να έχει φθάσει το 90%.

Πηγή:naftemporiki.gr

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.