30 μεγαβάτ φωτοβολταϊκό έργο σε πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Βρετανία

 
8 %CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF %CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%BF fot 330x214 30 μεγαβάτ φωτοβολταϊκό έργο σε πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Βρετανία

To μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο στην Βρετανία

Η εταιρεία Lark Energy Ltd. (Bourne, Αγγλία), ανακοίνωσε την κατασκευή ενός ηλιακού πάρκου ισχύος 30 μεγαβάτ, σε πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Leicestershire. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο στη Βρετανία.
Η μονάδα παραγωγής ενέργειας θα αποτελείται από 125 000 φωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία θα τοποθετηθούν μεταξύ των πρώην διαδρόμων του αεροδρομίου σε χώρο 600 στρεμμάτων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο στη Βρετανία.

Το έργο βρίσκεται ακόμη σε διαπραγματεύσεις με τους περιφερειακούς πολιτικούς θεσμούς, και αν εγκριθεί, η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή του το δεύτερο εξάμηνο του 2012.
Η βεβαιότητα της Lark Energy Ltd για την επιτυχία του έργου, βασίζεται στις εμπειρίες της από την κατασκευή δύο από τους μεγαλύτερους βρετανικούς φωτοβολταϊκούς σταθμούς στο 2011: από το 4,9 μεγαβάτ φωτοβολταϊκό πάρκο στο Hawton και από αυτό στο Marston, με ονομαστική ισχύ τα 4,5 μεγαβάτ.

“Η Lark Energy Ltd έχει αποδείξει στις τοπικές κοινότητες, ότι έργα με τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μπορούν να πραγματοποιηθούν γρήγορα, και να βοηθήσουν τη Βρετανία να πληρεί τις απαιτήσεις για τη μείωση των εκπομπών CO2. Τα σχέδιά μας για το νέο φωτοβολταϊκό πάρκο είναι μια ακόμη απόδειξη, ότι είμαστε αποφασισμένοι, παρά τα πολιτικά εμπόδια να προωθήσουμε συστήματα ηλιακής ενέργειας σε μεγάλη κλίμακα στη Βρετανία. Αναμένουμε ένα λαμπρό μέλλον για την τεχνολογία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα μας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Jonathan Selwyn.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΑΡΚΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.