Tracker της DEGER για το πρώτο φωτοβολταϊκό έργο στο Καζακστάν

 
32 tracker fot 330x219 Tracker της DEGER για το πρώτο φωτοβολταϊκό έργο στο Καζακστάν

Φωτοβολταϊκά συστήματα παρακολούθησης του ηλίου της DEGERenergie

61 ηλιακοί ιχνηλάτες της DEGER με ισχύ περίπου 600 κιλοβάτ εγκαταστάθηκαν σε φωτοβολταϊκό πάρκο στο Καζακστάν, συνολικής ισχύος τα δύο μεγαβάτ (MW). Τα υπόλοιπα 1.400 μεγαβάτ συμπληρώνονται από σταθερά φωτοβολταϊκά συστήματα. Επενδυτής είναι η τοπική εταιρεία ενέργειας Samruk-Energo.

Για το σχεδιασμό, την κατασκευή και την εγκατάσταση του πάρκου, υπεύθυνος είναι ο σλοβενικός όμιλος BISOL. Τα συστήματα παρακολούθησης του ηλίου της  DEGERenergie (Horb, Γερμανία) είναι του τύπου 9000NT.

Το έργο βρίσκεται στην πόλη Αλμάτι του Kapchagay στην επαρχία στα νοτιοανατολικά του Καζακστάν, κοντά στα σύνορα με την Κίνα. Η περιοχή είναι ιδανική για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας, αφού υπολογίζονται πάνω από 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο. Πρόκειται για το πρώτο ηλιακό πάρκο του Καζακστάν και θα αρχίσει να λειτουργεί πριν το τέλος του χρόνου.

Το πάρκο έχει ως στόχο να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των ταχέως αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών της επαρχίας του Αλμάτι. Σύμφωνα με δήλωση του Alma Satkaliyev, Διευθύνων Σύμβουλος της Samruk-Energo, το Καζακστάν διαθέτει δυναμικό ηλιακής ενέργειας πάνω από ένα τρισεκατομμύριο κιλοβατώρες ανά έτος. Το ποσοστό της πράσινης ενέργειας στο ενεργειακό μίγμα της χώρας πρόκειται να αυξηθεί από 0,5% που είναι σήμερα στο 11% το 2030.

 
This entry was posted in ΠΑΡΚΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.