Ολοκληρωμένο φωτοβολταϊκό σύστημα ιδιοκατανάλωσης από την DEGER

 
Deger Ολοκληρωμένο φωτοβολταϊκό σύστημα ιδιοκατανάλωσης από την DEGER

DEGER, ο ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς ηλιακής ιχνηλάτησης, προσφέρει φωτοβολταϊκά συστήματα ιδιοκατανάλωσης

H DEGERenergie GmbH (Horb, Γερμανία) έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο φωτοβολταϊκό σύστημα, με ηλιακή ιχνηλάτηση, επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και διαχείριση μπαταρίας, το οποίο είναι κατάλληλο για κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις, όπως η εταιρεία ανέφερε σε δελτίο Τύπου.

Το σύστημα συνδυάζει ισχυρές φωτοβολταϊκές μονάδες με την τεχνολογία εντοπισμού του φωτός MLD (Maximum Light Detection) που αναπτύχθηκε από την DEGER, μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία και το σύστημα διαχείρισης μπαταρίας MSS (Μέγιστη αποθήκευση ηλιακής ενέργειας), που η DEGER διέθεσε πρόσφατα στη γερμανική αγορά.

“Η ζήτηση για τέτοιου είδους λύσεις που αποδίδουν, ανεξάρτητα από κρατικές επιδοτήσεις, και παρέχουν οικονομική ασφάλεια για το μέλλον, είναι ήδη υψηλή και αυξάνεται συνεχώς με την άνοδο της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας”, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της DEGER, Artur Deger.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις DEGER μια μονάδα μεγέθους 22 τετραγωνικών μέτρων παράγει στη Γερμανία περίπου 6.000 κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας το χρόνο. Αυτό είναι αρκετό για να τροφοδοτήσει ένα νοικοκυριό με  το γραφείο του και τα ηλεκτρικά οχήματα, και να το κάνει σε μεγάλο βαθμό ανεξάρτητο από το δημόσιο δίκτυο.

Η DEGER λειτουργεί από το φθινόπωρο του 2011 μια πιλοτική μονάδα, που αποτελείται από 18 φωτοβολταϊκές μονάδες τύπου Sanyo 4320 Wp, η οποία παρήγαγε πέρυσι 7.525 kWh  ηλιακή ηλεκτρική ενέργεια. «Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα που υπερβαίνει τις προσδοκίες μας», δήλωσε ο Artur Deger.

Η παρακολούθηση του φωτός MLD της DEGER ευθυγραμμίζει τις φωτοβολταϊκές μονάδες, σύμφωνα με την αρχή του ηλίανθου που ψάχνει το πιό φωτεινό σημείο. Έτσι, ένα σύστημα ιχνηλάτησηςπαράγει περίπου 45% περισσότερη ενέργεια από ό, τι σταθερά συστήματα.

Η εταιρεία παρουσιάζει το ολοκληρωμένο σύστημα, στην έκθεση Clean Energy Building (CEB) από τις 07 – μέχρι τις 09.02.2013 στη Στουτγάρδη, Γερμανία.

 
This entry was posted in ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.