Η Conergy χορηγεί Φωτοβολταϊκό σταθμό σε οικοτροφείο της Ταϋλάνδης

 
conergy Η Conergy χορηγεί Φωτοβολταϊκό σταθμό σε οικοτροφείο της Ταϋλάνδης

Η Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση παρέχει καθαρή ενέργεια στο ίδρυμα Yaowawit και το γειτονικό σχολείο της Ταϋλάνδης

Η Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 ήταν μια πολύ ξεχωριστή μέρα για τη μη κερδοσκοπική οργάνωση “Yaowawit School and Lodge” στην Kapong της Νότιας Ταϋλάνδης. Ένα ίδρυμα που δημιουργήθηκε στον απόηχο της καταστροφής που άφησε το τσουνάμι του 2004 στην ασιατική χώρα, για να στεγάσει παιδιά που έχασαν τους γονείς τους στις πλημμύρες.  Η Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση τέθηκε σε λειτουργία κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίων παρέχοντας καθαρή ενέργεια στο ίδρυμα Yaowawit και το γειτονικό σχολείο, που φιλοξενεί 110 ορφανά και κοινωνικά μειονεκτούντα παιδιά, ηλικίας 4-18 ετών. Tο συγκεκριμένο σχολείο είναι το πρώτο οικοδόμημα στην περιοχή με δική του φωτοβολταϊκή εγκατάσταση. 324 Φωτοβολταϊκές γεννήτριες Conergy θα παράγουν 227,4kWh ημερησίως τροφοδοτώντας μεταξύ άλλων τους υπολογιστές και το σύστημα κλιματισμού του σχολείου, ενώ παράλληλα θα συνεισφέρουν στην εξοικονόμηση 43 τόνων CO2 ετησίως.

«Μας χαροποίησε ιδιαίτερα η ευκαιρία να εγκαταστήσουμε μια Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση στο Yaowawit, καθώς όχι μόνο θα δώσει την ευκαιρία στους μαθητές μας να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας της ηλιακής ενέργειας, αλλά θα μειώσει το ενεργειακό μας κόστος για τα επόμενα 25 χρόνια. Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι που είμαστε το πρώτο σχολείο στην επαρχία Phang Nga, ίσως και σε όλη την Ταϋλάνδη, που έχει τη δική του Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την Conergy  για αυτή τη δωρεά. Θα φροντίσουμε ώστε να γίνει κέντρο μάθησης τόσο για τους μαθητές μας όσο και για τις κοινότητες της περιοχής και να αποτελέσει πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση», δήλωσε ο επικεφαλής του σχολείου Kunchana Mailaeaid.

Η Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε χάρη στις δωρεές της Conergy, της Γερμανικής Πρεσβείας στην Ταϋλάνδη και της μεταφορικής εταιρείας Logwin Air+Ocean Thailand. Η Γερμανική Πρεσβεία προσέφερε 600.000 μπατ Ταϋλάνδης, περίπου 15.000€, για το φιλανθρωπικό αυτό έργο. Η Conergy έχει ενεργή παρουσία στην Ταϋλάνδη εδώ και πολλά χρόνια και ήδη κατασκευάζει το έκτο Φωτοβολταϊκό πάρκο μεγάλης κλίμακας στην περιοχή. Πραγματοποίησε δωρεάν τη μελέτη του συστήματος και παρείχε τον απαραίτητο εξοπλισμό για την υλοποίηση της εγκατάστασης, ο οποίος μεταφέρθηκε μέσω της θυγατρικής εταιρείας της Logwin Thai από τη Γερμανία στην περιοχή Kapong, περίπου μιάμιση ώρα βόρεια του αεροδρομίου Phuket.

Το σχολείο δημιουργήθηκε από πρωτοβουλία του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών και μιας σειράς γερμανικών εταιρειών που βρίσκονται στην Ταϋλάνδη.  Το ίδρυμα Yaowawit και το σχολείο ιδρύθηκαν το 2006 από την «Children’s World Academy» και εγκαινιάστηκαν από την Πριγκίπισσα Maha Sakri Sirindhorn. Από τότε, 110 μαθητές χωρίς οικογένειες βρήκαν ένα νέο σπίτι στις εγκαταστάσεις του.

«Στο σημερινό ενεργειακό τοπίο μιλάμε συχνά για αποδόσεις επενδύσεων, για οικονομική προσιτότητα της καθαρής ενέργειας, για επιδοτήσεις και ξεχνάμε να αναφερθούμε στον λόγο πίσω από την προσπάθεια που καταβάλλεται σε παγκόσμιο επίπεδο για την αποφυγή της πυρηνικής και της συμβατικής ενέργειας και τη στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που είναι η προστασία του περιβάλλοντος για εμάς και για το μέλλον των παιδιών μας», δήλωσε ο Marc Lohoff, Μέλος του Δ.Σ της Conergy, στα εγκαίνια. «Σήμερα πρέπει να προστατεύσουμε τον κόσμο του αύριο, τον κόσμο αυτών των παιδιών. Έτσι ολόκληρη η ομάδα της Conergy δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο να συμβάλλουμε σε όλο αυτό, από το να παρέχουμε αυτό το Φωτοβολταϊκό σύστημα στο σχολείο. Ελπίζουμε πως μαζί μπορούμε να εμπνεύσουμε τις αξίες της αειφορίας στην επόμενη γενιά».

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.