Φωτοβολταϊκός σταθμός με ισχύ 16,2 μεγαβάτ στη Βουλγαρία

 
65 parko Fot 330x220 Φωτοβολταϊκός σταθμός με ισχύ 16,2 μεγαβάτ στη Βουλγαρία

Φωτοβολταϊκός σταθμός 16,2 MW στη Βουλγαρία

Στις 06/03/2012 η Premier Power Renewable Energy Inc. (El Dorado Hills, Καλιφόρνια), ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού σταθμού στη Βουλγαρία με ισχύ 16,2 μεγαβάτ. Η εταιρεία ανέλαβε το έργο σε συνεργασία με την Τσεχική Czech sro (Kromeriz,, Τσεχία).

Σύμφωνα με την Premier Power το έργο θα κατασκευαστεί σε ένα πρώην ορυχείο άνθρακα στην περιοχή Zdravetz. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012, η κατασκευή του φωτοβολταϊκού σταθμού πρόκειται ολοκληρωθεί.

Στις 23/02/2012 η Premier Power  ανακοινώσε επίσης την παράδοση  πέντε μεγαβάτ φωτοβολταϊκών στοιχείων για σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σκανδιναβία.

“Τα έργα αυτά δείχνουν πόσο γρήγορα η Premier Power μπορεί να ανταποκριθεί στις δυναμικές οικονομικές εξελίξεις και τις μεταβαλλόμενες συνθήκες ανάπτυξης της ηλιακής ενέργειας σε παλιές αλλά και νέες αγορές στον κόσμο. Η εταιρεία επιδιώκει την επέκταση των αγορών της στην Ανατολική Ευρώπη , με την παρουσία της στη Βουλγαρία το πρώτο βήμα έγινε “, δήλωσε ο Bjorn Persson, Αντιπρόεδρος της Premier Power Ευρώπης.

Η Βουλγαρία δεν έχει μόνο υψηλή ηλιακή ακτινοβολία, αλλά επίσης μια ελκυστική feed-in tariff. Φωτοβολταϊκοί σταθμοί υπογράφουν  20-ετή σύμβαση, με  feed-in tariff (τιμή επιδότησης της κιλοβατώρας) περίπου τα $0,30 (€ 0,23).

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.