Άρση γραφειοκρατικών εμποδίων για την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών

 
76 πρασινο σπιτι Fot 330χ270 Άρση γραφειοκρατικών εμποδίων για την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών

Άρση γραφειοκρατικών εμποδίων για την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών

Αν και παρατηρήθηκε σημαντική πρόοδος τα τελευταία χρόνια, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα PV LEGAL καταδεικνύει ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ακόμη δρόμο για την απρόσκοπτη ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών.
Πόσο κοντά στον στόχο της κάλυψης κατά 20% των ενεργειακών αναγκών με ΑΠΕ βρίσκονται οι ευρωπαϊκές χώρες ένα χρόνο μετά την παρέλευση της προθεσμίας για την εφαρμογή της σχετικής Οδηγίας; Την απάντηση σε ότι αφορά στα θεσμικά μέτρα προώθησης των φωτοβολταϊκών έρχεται να δώσει σχετική έκθεση του ευρωπαϊκού προγράμματος PV LEGAL, το οποίο επί δυόμιση χρόνια παρακολουθεί τις εξελίξεις σε 12 ευρωπαϊκές χώρες.

Τα αποτελέσματα είναι ανάμικτα. Σε κάποιες χώρες παρατηρήθηκε σημαντική πρόοδος τα τελευταία 2-3 χρόνια. Ειδικά σε ότι αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στον οικιακό τομέα, είχαμε θετικές εξελίξεις στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Πορτογαλία. Online αιτήσεις σύνδεσης με το ηλεκτρικό δίκτυο, απλές διαδικασίες και υπηρεσίες μιας στάσης, ήταν μερικά από τα εργαλεία που διευκόλυναν την ανάπτυξη της αγοράς.

Σε άλλες χώρες όμως, η εικόνα δεν ήταν το ίδιο καλή. “Οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να μας απαλλάξουν από αυτά τα αναίτια εμπόδια αν θέλουμε να επιτύχουμε τους στόχους για το 2020”, επεσήμανε ο Reinhold Buttgereit, Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιομηχανιών Φωτοβολταϊκών (ΕΡΙΑ), ενός εκ των συντελεστών του προγράμματος PV LEGAL.

Περισσότερες πληροφορίες στο link: http://www.helapco.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΑΡΚΑ, ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.