Αρση γραφειοκρατίας και κίνητρα ζητούν οι επενδυτές

 
29 geld fot 330x248 Αρση γραφειοκρατίας και κίνητρα ζητούν οι επενδυτές

Αρση γραφειοκρατίας, καθοριστικός παράγοντας για επενδύσεις στην Ελλάδα

Η άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων, η πλήρης απελευθέρωση των αγορών και η παροχή φορολογικών κινήτρων είναι αναγκαία μέτρα προκειμένου η Ελλάδα να γίνει ξανά πόλος έλξης σοβαρών ξένων επενδυτών, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο πλαίσιο των εργασιών του 12ου συνεδρίου των επενδυτικών κεφαλαίων (Venture Capital) που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικά 24ώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στα «πηγαδάκια» που στήθηκαν στο περιθώριο της εκδήλωσης στελέχη και εκπρόσωποι εγχώριων και ξένων επενδυτών επανέλαβαν ότι η χώρα εξακολουθεί παρά την κρίση να κρύβει τεράστιες ευκαιρίες σε διάφορους κλάδους για όσους έχουν την τόλμη να επενδύσουν, αν και δεν παρέλειψαν να τονίσουν πως χρειάζεται να προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και να υπάρξει ένα σταθερο θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει το μακροπρόθεσμο προγραμματισμό.

Οι ίδιοι θεωρούν ότι η απόφαση του Eurogroup της 26ης Νοεμβρίου για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους απομακρύνει τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και μαζί την αβεβαιότητα, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο τροχοπέδη στην προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Ωστόσο, από μόνο του αυτό δεν αρκεί. Χρειάζεται, καλώς ή κακώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, να δοθούν κίνητρα κυρίως φορολογικά που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των διεθνών κεφαλαίων. Στα θετικά, προσμετρούν την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, η οποία θα συμβάλει στη σταδιακή αποκατάσταση της ρευστότητας.

πηγή: imerisia.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.