Οι περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο στην αγορά των φωτοβολταϊκών για το 2013, προέρχονται από την Ιαπωνία

 
1 solar fot 270x240 Οι  περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο στην αγορά των φωτοβολταϊκών για το 2013, προέρχονται από την Ιαπωνία

Θεαματική αύξηση των φωτοβολταϊκών στην Ιαπωνία

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, η φωτοβολταϊκή επέκταση στην Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 270%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους. Η εταιρεία έρευνας και στατιστικής IHS Α.Ε. (Englewood, Κολοράντο) προβλέπει, ότι η Ιαπωνία θα αντικαταστήσει τη Γερμανία το 2013, ως η μεγαλύτερη αγορά όγκου πωλήσεων φωτοβολταϊκών στον κόσμο.

Αν και σύμφωνα με τις προβλέψεις, η Ιαπωνία για το 2013 θα έχει λιγότερη φωτοβολταϊκή ισχύ απ΄ότι η Κίνα (η Κίνα θα είναι η μεγαλύτερη αγορά  από την άποψη της νέας εγκατεστημένης ισχύος), ωστόσο εξαιτίας των υψηλών τιμών για τα φωτοβολταϊκά συστήματα, στην Ιαπωνία  θα γίνει ο μεγαλύτερος όγκος πωλήσεων στο 2013.

Η Ισχυρή επέκταση θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2013
Η Ιαπωνία εγκατέστησε στο πρώτο τρίμηνο του 2013, φωτοβολταϊκά συστήματα με συνολική ισχύ 1,5 γιγαβάτ (GW). Στην αρχή του 2013 η ισχύ ήταν, σύμφωνα με τη μελέτη της IHS, μόνο 0,4 GW.

Ο τεράστιος ρυθμός ανάπτυξης του πρώτου τρίμηνου αναμένεται να συνεχιστεί για ολόκληρο το έτος 2013, δεδομένου ότι η ζήτηση για ηλιακή ενέργεια θα διπλασιαστεί. Έτσι, η Ιαπωνία θα κάνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην παγκόσμια αγορά των φωτοβολταϊκών, για πρώτη φορά σε αυτή τη δεκαετία.

Σύμφωνα με την IHS, το 2013, οι παγκόσμιες πωλήσεις φωτοβολταϊκών θα αυξηθούν κατά 24% στην Ιαπωνία. Το 2012 ήταν 14%, το 2011 μόνο το 9%. Η Γερμανία, η οποία είχε ηγετική θέση στις πωλήσεις των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων από το 2009 μέχρι το 2012, θα βρεθεί στην τρίτη θέση το 2013  μετά την Ιαπωνία και την Κίνα.

«Μετά το σεισμό και το τσουνάμι, το 2011,  που οδήγησαν στον παροπλισμό των πυρηνικών σταθμών και την έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας, η Ιαπωνία έχει προωθήσει σε μεγάλο βαθμό την ηλιακή ενέργεια», δήλωσε ο Sam Wilkinson, ερευνητής της αγοράς για την ηλιακή ενέργεια της IHS.

“Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εισήγαγε μια πολύ ελκυστική feed-in tariff για  να επιταχύνει την ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας. Η ευρωπαϊκή αγορά, οδήγησε στο παρελθόν τη παγκόσμια ζήτηση για την ηλιακή ενέργεια, ενώ τώρα σε αντίθεση, είναι σε πτωτική πορεία, καθώς οι περιφερειακές συνθήκες της αγοράς είναι λιγότερο ελκυστικές. Η αρνητική τάση στην Ευρώπη και η εισαγωγή των feed-in tariffs στην Ιαπωνία, φέρνουν τη χώρα φέτος στην κορυφή της παγκόσμιας αγορά ηλιακής ενέργειας.”

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.