H Yingli για το 2012 ο πρώτος κατασκευαστής φωτοβολταϊκών στον κόσμο, ακολουθούμενη από τη First Solar και την Trina Solar

 
28 παρκα ηλιος fot 330x165 H Yingli για το 2012 ο πρώτος κατασκευαστής φωτοβολταϊκών στον κόσμο, ακολουθούμενη από τη First Solar και την Trina Solar

Η νορβηγική REC είναι η μόνη ευρωπαϊκή εταιρεία μεταξύ των δέκα κορυφαίων παραγωγών φωτοβολταϊκών

Η IHS, εταιρεία έρευνας αγοράς(Englewood, Κολοράντο, ΗΠΑ) επιβεβαίωσε ότι η Yingli Green Energy Holding Company (Baoding, Κίνα) το 2012 έγινε ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο των φωτοβολταϊκών πλαισίων. Η εταιρεία αύξησε τις πωλήσεις της κατά 43% στα 2,3 γιγαβάτ (GW).

Το 2011 κορυφαίος παραγωγός φωτοβολταϊκών ήταν η Suntech Power Holdings Company Ltd. (Wuxi, Κίνα), αλλά έπεσε στην πέμπτη θέση με  1,5 GW. Στην δεύτερη θέση ακολουθεί η First Solar Inc (Tempe, Arizona, ΗΠΑ) με 1,8 GW, ακολουθούμενη από την Trina Solar Ltd. (Changzhou, Κίνα) με 1,6 GW και την Canadian Solar (Guelph, Καναδάς) με 1,55 GW.

“Η Canadian Solar, η Jinko Solar και η Hanwha SolarOne ήταν οι μόνες κατασκευάστριες στην πρώτη δεκάδα δίπλα στη Yingli και την REC, οι οποίες αύξησαν τις πωλήσεις των μονάδων τους το 2012 σε διψήφιο ποσοστό,” δήλωσε ο Stefan de Haan, ανώτερος αναλυτής της IHS για την ηλιακή ενέργεια.

“Η SunPower και η Trina αναπτύχθηκαν πιο αργά, αλλά η Suntech, η First Solar και η ιαπωνική  Sharp, κατέγραψαν πτωτικά στοιχεία στις πωλήσεις τους. Η παγκόσμια αγορά των  φωτοβολταϊκών αυξήθηκε κατά μέσο όρο 14% στο τέλος του 2012, αλλά οι κορυφαίοι κατασκευαστές μονάδων έχασαν έδαφος. “

Δέκα από τους μεγαλύτερους παραγωγούς έχασαν μερίδιο αγοράς

Στις αρχές Ιανουαρίου 2013, η Yingli Solar αναγνωρίστηκε ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής φωτοβολταϊκών πλαισίων στον κόσμο. Οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις προβλέψεις στο τέταρτο τρίμηνο του 2012 και η ​​εταιρεία ξεπέρασε όλους τους άλλους παραγωγούς.

Παρά τις αρκετές μεγάλες συγχωνεύσεις και εξαγορές, οι δέκα μεγαλύτεροι παραγωγοί έχασαν μερίδιο αγοράς το 2012. Το μερίδιό τους στο σύνολο των πωλήσεων μειώθηκε από το 46% στο 40%.

Οι Ασιάτες κατασκευαστές φωτοβολταϊκών οδηγούν την αγορά

28 παρκα ηλιος fot 330x165 H Yingli για το 2012 ο πρώτος κατασκευαστής φωτοβολταϊκών στον κόσμο, ακολουθούμενη από τη First Solar και την Trina Solar

Η νορβηγική REC είναι η μόνη ευρωπαϊκή εταιρεία μεταξύ των δέκα κορυφαίων παραγωγών φωτοβολταϊκών

Η παγκόσμια ταξινόμηση για το 2012 δείχνει μια αυξημένη κυριαρχία των ασιατικών κατασκευαστών φωτοβολταϊκών. Η Renewable Energy Corporation ASA (REC, Sandvika, Νορβηγία) είναι η μόνη ευρωπαϊκή εταιρεία μεταξύ των δέκα κορυφαίων παραγωγών. Ωστόσο η REC έχει θέσει εκτός λειτουργίας την παραγωγή κυττάρων στις σκανδιναβικές χώρες, η εταιρεία παράγει τώρα γκοφρέτες, κύτταρα και ενότητες στη Σιγκαπούρη.

Όμοια είναι η συμπεριφορά της Canadian Solar: Η εταιρεία διατηρεί κάποιες εγκαταστάσεις παραγωγής στον Καναδά, η πλειοψηφία της παραγωγής βρίσκεται όμως στην Κίνα. Η First Solar κατασκευάζει κυρίως στη Μαλαισία.

Στην κατάταξη μπορεί να δεί κανείς την επιρροή της ιαπωνικής αγοράς: Η Solar Frontier ΚΚ (Τόκιο, Ιαπωνία) έχει αυξήσει τις πωλήσεις της στην Ιαπωνία και από την 14η θέση το 2011, ανέβηκε στην 11η το 2012. Επίσης  η Kyocera Corporation (Κιότο, Ιαπωνία) ανέβηκε από τη θέση 17 στη 12.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.