Η Yingli μειώνει την πρόβλεψη των πωλήσεων για το 2011

 
31 panel Fot 330x250 Η Yingli μειώνει την πρόβλεψη των πωλήσεων για το 2011

Panel

Η Κινέζικη εταιρεία κατασκευής φωτοβολταϊκών μονάδων Yingli Green Energy Holding Co έχει αναθεωρήσει προ τα κάτω τις προβλέψεις των πωλήσεων της.
Για το έτος 2011 η εταιρεία προβλέπει πωλήσεις 1,58 έως 1,63 GWp, δηλαδή 7% λιγότερο από την προηγούμενη πρόβλεψη του 1,7 έως 1,75 Gigawatts. Οι λόγοι της μείωσης είναι αποτέλεσμα των συνθηκών της παγκόσμιας αγοράς.
Η Yingli είχε αρχικά πρόβλέψει για το τρίτο τρίμηνο του 2011  έως και 30% αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Η πρόβλεψη αυτή μειώθηκε τώρα σε περίπου 20% αύξηση.
Τα μικτά κέρδη με βάση τις προβλέψεις της εταιρείας θα μειωθούν κατά 15% έναντι του 10-11% μέχρι πρότινος.

Παράλληλα η Yingli έχει να αντιμετωπίσει το θυμό των ΗΠΑ. Το υπουργείο εμπορίου των ΗΠΑ κατηγορεί τις κινέζικες εταιρείες κατασκευής πάνελ για «παράνομες επιχειρηματικές πρακτικές» πάνω στον συγκεκριμένο τομέα.

Αυτό ξεκίνησε από την αμερικάνικη θυγατρική της γερμανικής εταιρείας Solar World. Η εταιρεία κατηγορεί το κράτος της Κίνας ότι υποστηρίζει την ηλικιακή βιομηχανία της με τεράστιες επιδοτήσεις για να κρατηθούν χαμηλές οι τιμές των κινέζικων φωτοβολταϊκών προϊόντων με αποτέλεσμα να εμποδίζεται έτσι ο διεθνής ανταγωνισμός.

Περισσότερες πληροφορίες στα link:www.yinglisolar.com, http://www.solarworld-usa.com

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΑΝΕΛ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.