Η Yingli με υψηλό όγκο των πωλήσεων, αλλά και βαριές ζημίες στο τέταρτο τρίμηνο του 2012

 
yingli Η Yingli με υψηλό όγκο των πωλήσεων, αλλά και βαριές ζημίες στο τέταρτο τρίμηνο του 2012

Όπως όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές φωτοβολταϊκών η Yingli επικεντρώνει την προσοχή της στη μείωση του κόστους

Η Yingli Green Energy Holding Company Limited. (Baoding, Κίνα) ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο του 2012, ένα πολύ υψηλό όγκο πωλήσεων, αλλά και βαριές απώλειες που οφείλονται σε αποσβέσεις και προβλέψεις για τις απογραφές.

Το 2012 η Yingli με πωλήσεις ισχύος 2,3 γιγαβάτ (GW), κατάφερε να γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής φωτοβολταϊκών πλαισίων του κόσμου. Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά το τέταρτο τρίμηνο σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους κατά 13% σε 466 εκατομμύρια δολάρια (358 εκατ. ευρώ). Για το σύνολο του έτους, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά ποσοστό 24% σε 1,83 δισ. δολάρια (1,4 δισ. ευρώ), κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης πτώσης των τιμών των φωτοβολταϊκών πλαισίων.

“Το γεγονός ότι έχουμε πουλήσει μονάδες 2,3 GW, δείχνει ότι έχουμε αυξημένο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς ακόμη και στο πολύ δύσκολο περιβάλλον των δύο τελευταίων ετών”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Liansheng Miao. “Αυτό το ιστορικό επίτευγμα βασίζεται στο ισχυρό εμπορικό σήμα μας, την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών μας σε ευρεία πελατειακή βάση αλλά και στη σκληρή δουλειά των εργαζομένων μας.”

Τα περιθώρια κέρδους της Yingli μειώθηκαν κατά το τέταρτο τρίμηνο κατά 39%. Η εταιρεία ανέφερε 200 εκατομμύρια δολάρια ζημιά (154 εκατ. ευρώ). Έτσι, αυτό ήταν το έκτο συνεχόμενο τρίμηνο με βαριές οικονομικές απώλειες. Το λειτουργικό περιθώριο για το σύνολο του έτους ήταν μείον 22%, η καθαρή ζημιά ήταν 492 εκατομμύρια δολάρια (378 εκατ. ευρώ).

Οι απώλειες της εταιρείας δεν αποτελούν ασυνήθιστο γεγονός για τους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών. Η εταιρεία έρευνας αγοράς Solarbuzz (Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια, ΗΠΑ) εκτιμά ότι οι τιμές για τις κυψέλες κρυσταλλικού πυριτίου για το 2012 μειώθηκαν κατά 50%  και αυτό έφερε σημαντικές δυσκολίες στους περισσότερους κατασκευαστές.

Η Yingli κατάφερε και μείωσε το κόστος παραγωγής σημαντικά, έτσι κατά το τέταρτο τρίμηνο ανήλθε σε 0,48 δολάρια (0,37 ευρώ) ανά watt, με εξαίρεση τα εξόδα των πρώτων υλών(πυριτίο), τα οποία ανήλθαν σε 0,15 δολάρια  (0,11 ευρώ). Συνολικά το κόστος παραγωγής και πρώτης ύλης έφτασε τα 0,63 δολάρια  (0,48 ευρώ) ανά watt.

Έτσι, το συνολικό κόστος παραγωγής ανά watt  μειώθηκε κατά 39%  σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2011, όταν ήταν ακόμα στα 1,04 δολάρια (0,80 ευρώ).

Η Yingli αναμένει ότι το 2013 οι πωλήσεις της στην Κίνα πρόκειται να αυξηθούν περισσότερο από 40%, αφού έχει ήδη κλείσει συμβάσεις προμηθειών ύψους 288 MW, κάτω από το «Golden Sun Program».

Η εταιρεία έχει επίσης δημιουργήσει ισχυρή παρουσία στη Βόρεια και Νότια Αμερική: Ήδη διαθέτει 40 πελάτες σε 13 χώρες της Λατινικής Αμερικής και το 2013 υπέγραψε συμφωνίες προμήθειας με τις ΗΠΑ, ισχύος 325 MW. Επιπλέον, η εταιρεία θα παράγει φέτος για λογαριασμό τρίτων φωτοβολταϊκά ισχύος 125 MW στο Οντάριο.

Οι πωλήσεις για το 2013 προβλέπεται να μειωθούν κατά το πρώτο τρίμηνο και να ανεβούν και πάλι κατά τη διάρκεια του έτους.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.