Οι πωλήσεις της κινεζικής εταιρείας φωτοβολταϊκών ReneSola ξεπέρασαν το τέταρτο τρίμηνο του 2012 τις προσδοκίες

 
11 algatec panel 330x171 Οι πωλήσεις της κινεζικής εταιρείας φωτοβολταϊκών ReneSola ξεπέρασαν το τέταρτο τρίμηνο του 2012 τις προσδοκίες

ReneSola, κινέζικη εταιρεία φωτοβολταϊκών

Η ReneSola (Jiashan, Κίνα) ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2012 και ανέφερε θεαματική αύξηση των πωλήσεων κατά 63% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, με όγκο πωλήσεων 306 εκατομμύρια δολάρια (236 εκατ. ευρώ). Το λειτουργικό περιθώριο μειώθηκε κατά 7,8%, η καθαρή ζημιά ήταν 49,8 εκατ. δολάρια (38,4 εκατ. ευρώ).

Η εταιρεία πούλησε στο τέταρτο τρίμηνο, γκοφρέτες πυριτίου και φωτοβολταϊκές μονάδες ισχύος 713 μεγαβάτ (MW). Η ReneSola μείωσε επίσης την παραγωγή του πολυπυριτίου κατά 72%. Επειδή οι μηχανές έχουν μετασκευαστεί, η εταιρεία παρήγαγε μόνο 327 τόνους πρώτης ύλης.

“Η ταχεία αύξηση του κύκλου εργασιών μας οφείλεται στην ανάπτυξη της τεχνολογίας Virtus, το χαμηλό κόστος παραγωγής και τις ικανές ομάδες πωλήσεων σε όλο τον κόσμο. Αυτό που επιτύχαμε κατά το τέταρτο τρίμηνο, φέρνει ένα θετικό μεικτό περιθώριο κέρδους του 3,3%”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Xianshou Li. “Πέρυσι, επεκτείναμε την αρμοδιότητα μας πυρήνα στην κατασκευή φωτοβολταϊκών πλαισίων και διεισδύσαμε σε πολλές νέες σημαντικές αγορές, όπως η Αυστραλία, οι ΗΠΑ, η Ινδία, η Κίνα και η Ευρώπη.”

Ωστόσο ο ετήσιος κύκλος εργασιών της εταιρείας μειώθηκε κατά 1,6% σε 969 εκατομμύρια δολάρια (747 εκατ. ευρώ), το περιθώριο κέρδους μειώθηκε κατά 18% για το σύνολο του έτους, ενώ η καθαρή ζημιά ήταν 203 εκατομμύρια δολάρια (157 εκατ. ευρώ). Όπως όλοι οι κατασκευαστές φωτοβολταϊκών έτσι και η ReneSola υποφέρει από την δραματική  πίεση για πτώση των τιμών κατά μήκος ολόκληρης της αλυσίδας αξίας των φωτοβολταϊκών προϊόντων .

Η ReneSola κατασκευάζει σχεδόν αποκλειστικά Virtus γκοφρέτες πυριτίου και φωτοβολταϊκές ενότητες. Στο τέταρτο τρίμηνο όλα τα φωτοβολταϊκά πλάισα της ReneSola, ισχύος  320 MW, κατασκευάστηκαν με βάση την Virtus τεχνολογία. Η μέση τιμή πώλησης ήταν $ 0,63 (ευρώ 0,49) ανά watt,  ακριβώς ελάχιστα πάνω από το κόστος.

Επιπλέον, η εταιρεία παρήγαγε κατά το τέταρτο τρίμηνο ηλιακές γκοφρέτες ισχύος 514 MW, τα 484 MW τύπου “Virtus A + +”, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η παραγωγή του τύπου “Virtus A + + +” γκοφρετών, με μέσο όρο απόδοση της τάξης των 17,6 – 17,8% .

Η ReneSola μείωσε το κόστος της παραγωγής στο τέταρτο εξάμηνο κατά  0,12 δολάρια (ευρώ 0,09) ανά watt και στοχεύει μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013 να μειώσει άλλα 0,11 δολάρια (ευρώ 0,08), με εξαίρεση τις δαπάνες που σχετίζονται με την πρώτη ύλη πυριτίου.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.