Η εταιρεία φωτοβολταϊκών πλαισίων Yingli ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2013

 
yingli Η εταιρεία φωτοβολταϊκών πλαισίων Yingli ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2013

Όπως όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές φωτοβολταϊκών η Yingli επικεντρώνει την προσοχή της στη μείωση του κόστους

Η Yingli Green Energy Holding Company Limited (Baoding, Κίνα) δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2013: Σύμφωνα με την ανακοίνωση , η εταιρεία είχε μείωση των εσόδων της κατά 15% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους 2012, σε 431 εκατομμύρια δολάρια (332 εκατομμύρια ευρώ), με λειτουργικό περιθώριο μείον 12% και καθαρές ζημίες ύψους 103 εκατ. δολάρια (79 εκατ. ευρώ).

Ωστόσο οι αριθμοί αυτοί είναι σημαντικά καλύτεροι από τα αποτελέσματα των δύο προηγούμενων τριμήνων. Οι λόγοι είναι,  οι αυξημένες πωλήσεις στην προσοδοφόρα αγορά της Ιαπωνίας και η βελτίωση των πωλήσεων στην Ευρώπη.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης αλλαγές του προσωπικού  στη διαχείριση, καθώς και μια σύμβαση προμήθειας για φωτοβολταϊκές μονάδες ισχύος  96 μεγαβάτ (MW), σε ένα έργο στη Νότια Αφρική.

Η Yingli πούλησε και πάλι περισσότερα φωτοβολταϊκά πλαίσια στη Γερμανία
Ενώ ένα μεγάλο μέρος των πωλήσεων φωτοβολταϊκών ενοτήτων της Yingli, στα τέλη του 2012, είχε μετατοπιστεί προς την Κίνα, η ​​εταιρεία πούλησε το πρώτο τρίμηνο του 2013, το μεγαλύτερο μέρος των φωτοβολταϊκών μονάδων στη Γερμανία, η οποία αντιπροσώπευε το 35% των πωλήσεων. Έτσι το μερίδιο των πωλήσεων της Yingli στην Ευρώπη ανήλθε σε 53%.

Η εταιρεία ανέφερε μια μέση εποχιακή πτωτική τάση στην κινεζική αγορά φωτοβολταϊκών, στην οποία το τρίμηνο αντιπροσώπευαν μόνο το 13% των πωλήσεων, ενώ το μερίδιο της Ιαπωνίας αυξήθηκε σε 20%.

Σημαντικές οι αγορές σε Αμερική και Καναδά
Η Yingli τόνισε τη μελλοντική σημασία των δραστηριοτήτων της στη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική. Στις ΗΠΑ, ο τομέας της αγοράς για τις μεγάλες μονάδες ισχύος σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να αυξηθεί κατά 200%.

Η εταιρεία έλαβε επίσης τις πιστοποιήσεις IEC και CAN, που αποτελούν ελάχιστη απαιτήση για τη χρήση τοπικά παραγόμενων στοιχείων στα επιδοτούμενα προγράμματα, στην καναδική επαρχία του Οντάριο. Οι ανεκτέλεστες παραγγελίες στον Καναδά περιλαμβάνουν έργα ισχύος 120 μεγαβάτ (MW).

Όσο για τις αγορές για την αποκεντρωμένη παραγωγή ενέργειας στη Λατινική Αμερική, η Yingli αναφέρει δεκαπλάσια αύξηση. Ωστόσο μέχρι στιγμής, η Λατινική Αμερική εξακολουθεί να αποτελεί ένα πολύ μικρό μέρος των πωλήσεων της Yingli.

Η Yingli προμηθεύει τις φωτοβολταϊκές μονάδες για το έργο Jasper στη Νότια Αφρική
Η Yingli έγινε ο αποκλειστικός προμηθευτής ενοτήτων για την κοινοπραξία με επικεφαλής την Iberdrola SA (Μαδρίτη, Ισπανία), για την κατασκευή του φωτοβολταϊκού σταθμού Jasper, στην επαρχία του Βορείου Ακρωτηρίου της Νότιας Αφρικής. Η Yingli θα προμηθεύσει για το έργο φωτοβολταϊκά στοιχεία με βάση τον τύπο πολυκρυσταλλικών πλαισίων YL295P-35β, ισχύος 96 MW.

Αλλαγή στη διαχείριση
Η Yingli επίσης, ονόμασε ως νέο Διευθυντή Οικονομικών τον Yiyu Wang και τον Zongwei Li ως νέο Διευθύνων Σύμβουλο Στρατηγικής.

H Εταιρεία αναμένει το 2013 αύξηση των πωλήσεων κατά 40%
Για το δεύτερο τρίμηνο του 2013, η  Yingli αναμένει αύξηση των πωλήσεων μονάδων κατά περίπου 10 έως 15%. Στην Κίνα, θα περάσει το ένα τρίτο των πωλήσεων, το μερίδιο της Γερμανίας θα μειωθεί στο ένα πέμπτο και η αύξηση του μεριδίου των ΗΠΑ θα ξεπεράσει το 22%.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η αβεβαιότητα που προκαλείται από τις διαφορές για τους δασμούς και η μείωση των επιδοτήσεων, επηρεάζουν αισθητά την ευρωπαϊκή αγορά φωτοβολταϊκών. Ωστόσο, η Yingli αναμένει για το 2013 μια καλή χρονιά, με αύξηση των πωλήσεων κατά 40%, σε 3.2 – 3.3 γιγαβάτ. Το ένα τέταρτο της αυξησης προβλέπεται στην Κίνα, το 40% στην Ευρώπη και το 18% στην Ιαπωνία.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.