Μικρομετατροπείς φωτοβολταϊκών Enphase:αύξηση των πωλήσεων στο πρώτο τρίμηνο του 2013

 
enphase m215 microinverter Μικρομετατροπείς φωτοβολταϊκών Enphase:αύξηση των πωλήσεων στο πρώτο τρίμηνο του 2013

H Enphase συνεργάζεται με Hanwha SolarOne και την Schueco και για την κατασκευή ενσωματομένων μετατροπέων σε φωτοβολταϊκά πλαίσια

Η Enphase(Petaluma, Καλιφόρνια, ΗΠΑ) που έφερε φέτος στην αγορά την τρίτη γενιά των μικρομετατροπέων γαι φωτοβολταϊκά, δημοσίευσε τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο του 2013. Σύμφωνα με τη δημοσίευση, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 7% σε σχέση με το 2012 σε  45,6 εκατ. δολάρια (34,8 εκατ. ευρώ), με περιθώριο κέρδους μείον 21%, και καθαρή ζημία ύψους 10,4 εκατ. δολάρια (7,9 εκατ. ευρώ).

Η Enphase έχει πουλήσει στο πρώτο τρίμηνο του 2013  315.000 μικρομετατροπείς, για φωτοβολταϊκά συστήματα ισχύος 67,7 MW. Η εταιρεία επέκτεινε στις αρχές του χρόνου τις πωλήσεις της στην Ελβετία και την Ελλάδα.

“Είμαστε ικανοποιημένοι με τα τριμηνιαία αποτελέσματα μας, που δείχνουν μια καλή αρχή για το 2013″, δήλωσε ο CEO Paul Nahi. “Ακόμη και σε μιά εποχικά αδύναμη περίοδο, η αύξηση των πωλήσεων, δείχνει την ισχυρή ανάπτυξή μας κατά το προηγούμενο έτος.Επιπλέον, το μικτό περιθώριο ήταν καλύτερο από ό, τι πριν από ένα χρόνο. επίσης παρακολουθούμε στενά τα λειτουργικά μας έξοδα, για να τα διατηρήσουμε σε χαμηλά επίπεδα και πάλι. “

Οι Μικρομετατροπείς της Enphase διατίθενται σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες
Η Enphase πουλάει πλέον με την Ελβετία και την Ελλάδα, σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες. Η εταιρεία παράγει σήμερα το 15% του κύκλου εργασιών της στο εξωτερικό.

Αύξηση των πωλήσεων για το δεύτερο τρίμηνο κατά 4%
Η εταιρεία εκτιμά ότι οι πωλήσεις κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2013 θα φτάσουν τα 56-60 εκατομμύρια δολάρια (42,8 έως 45,8 εκατ. ευρώ) και θα σημειώσουν αύξηση κατά 4%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, ενώ τα λειτουργικά έξοδα θα παραμείνουν στο επίπεδο του προηγούμενου τριμήνου. Η Enphase θα φέρει στην αγορά το 2013 ένα νέο λογισμικό για τους μετατροπείς της και το 2014 την τέταρτη γενιά των μικρομετατροπέων για φωτοβολταϊκά.

 
This entry was posted in ΠΑΡΚΑ, ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.