Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες πουλάει πέντε άδειες φωτοβολταϊκών

 
7 xeri panel 270x240 Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες πουλάει πέντε άδειες φωτοβολταϊκών

Στην πώληση άδειών για φωτοβολταϊκούς σταθμούς καταφεύγει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει στη χρηματοδότηση των έργων

Στην πώληση δύο θυγατρικών της εταιρειών, που διαθέτουν πέντε άδειες για φωτοβολταϊκούς σταθμούς συνολικής ισχύος 12,13 MW, καταφεύγει η «ΔΕΗ Ανανεώσιμες», λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει στη χρηματοδότηση των έργων.

Ας σημειωθεί ότι δύο ακόμα μεγάλα φωτοβολταϊκά πρότζεκτ, ο σταθμός στη Μεγαλόπολη ισχύος 50 MW και το έργο στην Πτολεμαΐδα, ισχύος 200 MW, είναι στον αέρα, για οικονομικούς λόγους. Στην πρώτη περίπτωση μάλιστα ματαιώθηκε η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, ενώ στη δεύτερη παρατείνεται συνεχώς η προθεσμία του διαγωνισμού για την υποβολή προσφορών, με αμφίβολα αποτελέσματα.

Οι εταιρείες που πωλούνται είναι:
η «Ιάπετος Ενεργειακή Ανώνυμη Εταιρεία Φωτοβολταϊκών», με χαρτοφυλάκιο έργων ισχύος 8,15 MWp και
η «Φοίβη Ενεργειακή – Φωτοβολταϊκά Α.Ε.», με χαρτοφυλάκιο ισχύος 3,98 MW. Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού οι προσφορές θα πρέπει κατατεθούν στις 31 Οκτωβρίου όχι αργότερα από τις 14.00 μ.μ., ενώ τα τεύχη της διακήρυξης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα παραλαμβάνουν από τα γραφεία της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες».

Συμμετοχή 
Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό, ο οποίος αφορά στην πώληση του συνόλου των μετοχών των δύο, κατά 100% θυγατρικών της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες», έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα, μεμονωμένες επιχειρήσεις, ή συμπράξεις επιχειρήσεων. Αναλυτικότερα, η «Ιάπετος Ενεργειακή» διαθέτει άδειες για τρεις σταθμούς:

Φωτοβολταϊκό σταθμό στη ΒΙ.ΠΕ. Εδεσσας, ονομαστικής ισχύος 1,99 Mwp, ο οποίος θα κατασκευαστεί εντός της ΒΙ.ΠΕ., σε έκταση εμβαδού 50.069 τ.μ.

Φωτοβολταϊκό Σταθμό στη ΒΙ.ΠΕ. Φλώρινας, ονομαστικής ισχύος 1,68 Mwp, ο οποίος θα κατασκευαστεί εντός της βιομηχανικής περιοχής ΒΙ.ΠΕ., σε έκταση εμβαδού 38.542 τ.μ.

Φωτοβολαϊκό Σταθμό στη ΒΙ.ΠΕ. Περαίας, ονομαστικής ισχύος 4,48 Mwp, ο οποίος θα κατασκευαστεί εντός της ΒΙ.ΠΕ., σε έκταση εμβαδού 100.000 τ.μ.

Η άλλη εταιρεία «Φοίβη Ενεργειακή – Φωτοβολταϊκά» διαθέτει άδειες για δύο σταθμούς:

Φωτοβολταϊκό Σταθμό ΒΙ.ΠΕ. Καρδίτσας, ονομαστικής ισχύος 1,99 MWp, o οποίος θα κατασκευαστεί στη ΒΙ.ΠΕ., σε έκταση εμβαδού 43.257 τ.μ.

Φωτοβολαϊκό σταθμό ΒΙ.ΠΕ. Δράμας, εγκατεστημένης ισχύος 1,99 Mwp, ο οποίος θα κατασκευαστεί εντός της ΒΙ.ΠΕ. σε έκταση εμβαδού 49.271 τ.μ.

 
This entry was posted in ΠΑΡΚΑ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.