Τεράστιο έργο κυματικής ενέργειας στην Αυστραλία

 
carousel 300x213 Τεράστιο έργο κυματικής ενέργειας στην Αυστραλία

Power buoy τεχνολογία για την παραγωγή κυματικής ενέργειας

Η αμερικάνικη εταιρεία Lockheed Martin, υπέγραψε συμφωνία με τη Victorian Wave Partners Ltd.(Αυστραλία) για την υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου κυματικής ενέργειας στον κόσμο, ανοιχτά των ακτών της Αυστραλίας. Έτσι μιά από τις μεγαλύτερες αμυντικές βιομηχανίες στον κόσμο, στρέφεται στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το έργο θα είναι ισχύος 62,5MW και υπολογίζεται ότι θα παράγει αρκετή ενέργεια ώστε να καλύπτει τις ανάγκες 10.000 νοικοκυριών. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την μετατροπή ενέργειας είναι η “PowerBuoy” της Ocean Power Technologies, η οποία συγκεντρώνει την ενέργεια που παράγεται από την επιφανειακή κίνηση των κυμάτων.

Ένας μετατροπέας PowerBuoy μοιάζει εξωτερικά με μια υπερμεγέθη σημαδούρα, η οποία «ακολουθεί» τη φυσική κίνηση των κυμάτων, βρίσκεται 9 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και είναι ελάχιστα ορατός, καθώς συνήθως απέχει περίπου 5 χιλιόμετρα από την ακτή.

Τα κύματα προκαλούν μηχανικές ταλαντώσεις πάνω στον PowerBuoy, οι οποίες μεταδίδονται στο μετατροπέα, ο οποίος ενεργοποιεί μια γεννήτρια. Το ηλεκτρικό ρεύμα από τη γεννήτρια μεταφέρεται στην ξηρά με καλώδιο.

Ένα μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης του έργου έχει αναλάβει η Υπηρεσία Ανανεώσιμης Ενέργειας της Αυστραλίας, η οποία έχει στη διάθεσή της 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για επενδύσεις στις ΑΠΕ, με στόχο αυτές να καλύπτουν το 20% της ζήτησης στη χώρα μέχρι το 2020.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.