ΣΠΗΕΦ: Περικοπή 20 εκατομμυρίων ευρώ από ΑΠΕ για επιδοτήσεις ρύπων

 
17 ΔΕΗ πτολεμαιδα 330x221 ΣΠΗΕΦ: Περικοπή 20 εκατομμυρίων ευρώ από ΑΠΕ για επιδοτήσεις ρύπων

Περικοπή 20 εκατομμυρίων ευρώ από ΑΠΕ για επιδοτήσεις ρύπων

Ο ΣΠΗΕΦ με επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής αναφέρει ότι στις προθέσεις του Υπουργείου και της Ρ.Α.Ε. είναι η περικοπή 20 εκατομμυρίων ευρώ από τους πόρους ΑΠΕ, για να επιδοτηθούν οι βιομηχανίες για τις εκπομπές ρύπων. Κάτι το οποίο εάν δεν διαψευστεί από το ΥΠΕΚΑ, αποτελεί τεράστιο σκάνδαλο σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για τις ΑΠΕ.

Ολόκληρη η επιστολή του ΣΠΗΕΦ προς το ΥΠΕΚΑ:

«Αξιότιμε   κ.  Υπουργέ,
Πληροφορηθήκαμε δια του τύπου , ότι είναι στις προθέσεις του Υπουργείου σας και της Ρ.Α.Ε., να αφαιρέσετε περί τα 20 εκατομμύρια  ευρώ από τους «ελλειμματικούς  πόρους»  των  Α.Π.Ε. για  να  επιδοτήσετε  την επιβάρυνση  από τους  ρύπους μελών του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων.

Βεβαίως αυτοί που δημοσιεύουν τα  παραπάνω αγνοούν ότι ο τίτλος του  Υπουργείου σας είναι Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και όχι Υπουργείο Βιομηχαίας.

Και  πρέπει να ξέρουν ότι η υπερβολική φαντασία  και αλαζονεία οδηγεί τους ανθρώπους στα  όρια  της ψυχασθένειας και της δικτατορικής συμπεριφοράς που είναι επικίνδυνες  καταστάσεις.

Αξιότιμε  κ. Υπουργέ,
πιστεύουμε ότι  άμεσα  θα  διαψεύσετε  τα  παραπάνω  δημοσιεύματα , που  προσπαθούν  να  γελοιοποιήσουν  και  να  ακυρώσουν το  έργο  του  Υπουργείου  σας  λίγες  μέρες  μετά  την  απόφασή σας για  αναπροσαρμογή  του  τέλους  ΕΤΜΕΑΡ.

Μετά  τιμής
Γ.  Μπάτζιος
Πρόεδρος  προσωρινού Δ.Σ.
Σ.Π.Η.Ε.Φ.  Ν.  ΣΕΡΡΩΝ»

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.