H Electrotech Power παρουσιάζει τον νέο ρυθμιστή φόρτισης FlexMax Extreme

 
flexmax80 H Electrotech Power παρουσιάζει τον νέο ρυθμιστή φόρτισης FlexMax Extreme

Το νέο μέλος της σειράς ρυθμιστών φόρτισης φωτοβολταϊκών FLEXmax.

Το νέο μέλος της σειράς ρυθμιστών φόρτισης φωτοβολταϊκών FLEXmax παρουσιάστηκε από την Electrotech Power. H Outback Power ήταν η εταιρία η οποία έθεσε τα standards για τη συγκεκριμένη αγορά όταν παρουσίασε τον MX60, τον πρώτο MPPT ρυθμιστή φόρτισης πολλαπλών τάσεων. Πιστή στο πνεύμα πρωτοπορεί για μια ακόμα φορά παρουσιάζοντας τον πρώτο σφραγισμένο ρυθμιστή φόρτισης με αξεπέραστες δυνατότητες διαχείρισης θερμότητας, σχεδιασμένο ειδικά για τις πιο δύσκολες κλιματικές συνθήκες.

Ο FLEXmax Extreme σχεδιάστηκε με γνώμονα τη φιλοσοφία ότι μια αλυσίδα είναι τόσο ισχυρή όσο ο πιο αδύναμος κρίκος της. Και για τους ρυθμιστές φόρτισης πάντα ο πιο αδύναμος κρίκος ήταν το σύστημα ψύξης που αποτελείται από ανεμιστήρες. Αφαιρώντας τον ανεμιστήρα, ουσιαστικά αφαιρείται το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη βελτίωση της αξιοπιστίας και της διάρκειας ζωής ενός ρυμιστή φόρτισης.

Ο FLEXmax Extreme χάρη στη προηγμένη θερμικά κατασκευή του μπορεί να ανταπεξέλθει σε θερμοκρασίες από -20⁰ εως 45⁰ χωρίς τη χρήση ανεμιστήρα. Και εφόσον ένα μηχάνημα με παθητική ψύξη μπορεί να σφραγισθεί, επιτυγχάνεται η απόλυτη προστασία των ευαίσθητων ηλεκτρονικών από σκόνη, έντομα, υγρασία και των υπολοιπών κινδύνων που προκαλεί η έκθεση στο περιβάλλον. Ο δείκτης προστασίας του μηχανήματος για εγκατάσταση σε εξωτερικό χώρο είναι IP54.

Όλα αυτά επιτυγχάνονται χωρίς να θυσιάζονται τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα της σειράς. Έτσι τα μοναδικά χαρακτηριστικά όπως η δυνατότητα ρύθμισης αυτόματης εξισσορόπησης των μπαταριών, το data logging 128 ημερών και η δυνατότητα του μηχανήματος να συνδέεται με οποιαδήποτε συστοιχία μπαταριών, παραμένουν. To modular design και η ευκολία ρύθμισης επίσης συμβάλουν στην ευκολία της εγκατάστασης και του service.

Συνοψίζοντας ο νέος FlexMax Extreme, η Industrial έκδοση του FLEXmax80 απλά συμπληρώνει τη κορυφαία σειρά για εφαρμογές που απαιτείται φόρτιση μπαταριών από φωτοβολταϊκά.

Η διάθεση του προϊόντος στην Ελληνική αγορά αναμένεται στο 2ο τρίμηνο του 2013 από την Electrotech Power Systems.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.