Φωτοβολταϊκά στην Ιαπωνία: Η Solar Frontier πέρασε για πρώτη φορά στην κερδοφορία

 
Solar FrontierCIS 300x225 Φωτοβολταϊκά στην Ιαπωνία: Η Solar Frontier πέρασε για πρώτη φορά στην κερδοφορία

Τhin-film Πάνελ από την Solar Frontier με απόδοση 13%

Η εταιρεία Showa Shell Sekiyu KK ( Τόκιο , Ιαπωνία ), στην οποία ανήκει η Solar Frontier ΚΚ έκλεισε το 2013 με κύκλο εργασιών τα 1.390.000.000 δολάρια ( περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ)., που είναι 80 % περισσότερο από ό, τι το 2012.

Με απόδοση επί των πωλήσεων στο 12 %, το 2013 ήταν το πρώτο έτος κατά το οποίο η Solar Frontier πέρασε στην κερδοφορία. Η Showa Shell δήλωσε, ότι ο λόγος για την ισχυρή ζήτηση στην Ιαπωνία  είναι οι feed-in tariffs στα φωτοβολταϊκά. Έτσι το ηλιακό εργοστάσιο στην Kunitomi με δυναμικότητα παραγωγής τα 900 μεγαβάτ ( MW ) εργάστηκε σε πλήρη δυναμικότητα όλο το χρόνο .

Η Solar Frontier ξεκινάει στη βόρεια Ιαπωνία ένα νέο εργοστάσιο για την παραγωγή πάνελ λεπτού υμενίου με βάση χαλκού ινδίου γάλλιου ( CIGS ή CIS ) . Το εργοστάσιο Θα έχει ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 150 MW και θα τεθεί σε λειτουργία το 2015 .

Τα πρώτηα θετικά αποτελέσματα του τμήματος Ενέργειας ανακοίνωσε η Showa Shell κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012 . Εκείνη την εποχή , η απόδοση των πωλήσεων ήταν 0,6 % . Ωστόσο το πλήρες έτος 2012 έκλεισε με απώλειες.

Η Showa Shell επικεντρώνεται στην ιαπωνική αγορά
Η εταιρεία θα συνεχίσει να εστιάζει τις κινήσεις της  στην ιαπωνική αγορά φωτοβολταϊκών με σκοπό να κρατήσει το υψηλό επίπεδο των πωλήσεων . Η Showa Shell τονίζει , επίσης, τη δύναμη της Solar Frontier ως εταιρεία EPC ( Eταιρεία κατασκευών φωτοβολταϊκών έργων) .

Η Solar Frontier σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε διεθνές επίπεδο , αλλά το πρόγραμμα δεν είναι ακόμη γνωστό. Το νέο ηλιακό εργοστάσιο στην ιαπωνική Tohoku θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πρότυπο για μελλοντικά εργοστάσια στο εξωτερικό.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.