Φωτοβολταϊκά πάνελ Solar Frontier από την Olympic Engineering

 
Frontier Φωτοβολταϊκά πάνελ Solar Frontier από την Olympic Engineering

Φωτοβολταϊκά πάνελ Solar Frontier από την Olympic Engineering

Δύο καινούργια φωτοβολταϊκά στον Πύργο Ηλείας συνδέθηκαν στο δίκτυο ΧΤ της. Η εταιρεία Olympic Engineering & ConsultingΣιδηροκαστρίτης Ζώης, κατασκεύασε τα έργα τον προηγούμενο μήνα. Πρόκειται για φωτοβολταϊκούς σταθμούς των δέκα ( 10 ) κιλοβάτ ( kWp ) έκαστος, στους οποίους χρησιμοποιήθηκαν φωτοβολταϊκά πάνελς της Solar Frontier, τεχνολογίας CIS.

Η επιλογή των πάνελς της Solar Frontier με τεχνολογία CIS, έγινε με βάση το συγκριτικό πλεονέκτημα τους, της μεγάλης απόδοσης σε διάχυτο φως ( συννεφιά, σκιάσεις, κακό προσανατολισμό, μικρή ή μεγάλη κλίση ). Σε περιπτώσεις σαν και αυτή, στις οποίες ο προσανατολισμός και η κλίση δεν είναι οι κατάλληλες, ώστε να έχουμε την μέγιστη απόδοση, τα πάνελς της Solar Frontier, αποτελούν την ιδανικότερη λύση, γιατί δίνουν μεγαλύτερη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με φωτοβολταϊκά πάνελς οποιασδήποτε άλλης τεχνολογίας ( πολυκρυσταλλικά, μονοκρυσταλλικά, thin film, κλπ ). Εκτιμάται πως η συνολική ετήσια απόδοση του φωτοβολταϊκού θα ξεπεράσει τις 16.200 κιλοβατοώρες ( kWh ). Εάν είχε χρησιμοποιηθεί φωτοβολταϊκό πάνελ άλλης τεχνολογίας η παραγωγή δεν θα ξεπερνούσε τις 14.200 κιλοβατοώρες ( kWh ).

Το πρώτο φωτοβολταϊκό βρίσκεται στην περιφεριακή οδό Αλφειού – Ολυμπίων. Η εγκατάσταση έγινε σε στέγη βιομηχανικού τύπου. Στο οίκημα στεγάζεται επιχείρηση επιδιόρθωσης αμαξωμάτων. Τα φωτοβολταϊκά πάνελς της Solar Frontier τοποθετήθηκαν σε οριζόντια διάταξη, παράλληλα με την στέγη. ( Εικόνα  1 )

Το δεύτερο φωτοβολταϊκό που συνδέθηκε στο δίκτυο ΧΤ ( χαμηλής τάσης ) της ΔΕΗ ( νυν ΔΕΔΔΗΕ ) στον Πύργο, βρίσκεται στην οδό Λιούρδη. Πρόκειται για εγκατάσταση σε δώμα ( ταράτσα ) οικίας. Ο ιδιοκτήτης του φωτοβολταϊκού, έχοντας γνώση των πλεονεκτημάτων των φωτοβολταϊκών πάνελς της Solar Frontier με τεχνολογία CIS, επέλεξε τα συγκεκριμένα πάνελς, χωρίς κανέναν δισταγμό.

Εκτιμάται πως η συνολική ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα ξεπεράσει τις 18.400 κιλοβατώρες ( kWh ), όταν την ίδια στιγμή στην περιοχή του Πύργου και γενικότερα στο νομό Ηλείας, η παραγωγή φωτοβολταϊκού 10kWp, με κάποιο άλλο φωτοβολταϊκό πάνελ, δεν ξεπερνάει τις 17.000 κιλοβατώρες ( kWh ). Η μεγαλύτερη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, οφείλεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα των φωτοβολταϊκών πάνελς της Solar Frontier.

Η εταιρεία Olympic Engineering & Consulting – Σιδηροκαστρίτης Ζώης, με έδρα τον Πύργο Ηλείας, ειδικεύεται στις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών από το 2008. Η πολύχρονη εμπειρία στην κατασκευή, μελέτη αλλά και εμπορία φωτοβολταϊκού εξοπλισμού, αποτελεί εγγύηση για κάθε επενδυτή που αναζητεί την καλύτερη σχέση τιμής – κόστους, αλλά και την εγγύηση εργασίας μιας άρτιας κατασκευαστικά εγκατάστασης.

Η εταιρεία Olympic Engιneering κάνει εισαγωγή των φωτοβολταϊκών πάνελς της Solar Frontier Ιαπωνίας και μπορεί να τα διαθέσει, είτε σε τιμή λιανικής, είτε σε τιμή χονδρικής ( Β2Β ) για τους επαγγελματίες εγκαταστάτες.

 
This entry was posted in ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.