Facebook: 11.000 ηλιακά αεροπλάνα θα πετούν για 5 χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό

 
solara Facebook: 11.000 ηλιακά αεροπλάνα θα πετούν για 5 χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό

11.000 ηλιακά αεροπλάνα θα πετούν για 5 χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό

Το Facebook στους αιθέρες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θέλει να αγοράσει την εταιρεία Titan Aerospace που κατασκευάζει “τροχιακά” αεροσκάφη τα οποία κινούνται με ηλιακή ενέργεια και μπορούν να πετούν για περίπου 5 χρόνια χωρίς να χρειάζεται να προσγειωθούν! Το ποσό της αγοράς αυτής της εταιρείας ανέρχεται περίπου στα 60 εκατομμύρια.

Το Facebook θέλει να χρησιμοποιήσει 11.000 τέτοια αεροσκάφη (ειδικότερα το μοντέλο Solara 60) για να παρέχει Internet σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας. Τα αεροσκάφη φυσικά, εκτός από το να δουλεύουν ως internet routers μέσω του οποίου κάθε άνθρωπος στον πλανήτη θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, θα έχουν φυσικά και άλλες χρήσεις, όπως αεροφωτογράφηση, παρακολούθηση του καιρού, και επικοινωνίες, χρήσεις φυσικά που η εταιρεία του Facebook θα αξιοποιήσει.

Τα αεροσκάφη Solara μπορούν να ανέβουν περίπου 20 χιλιόμετρα πάνω από το έδαφος και να παραμείνουν για πέντε έτη σε πτήση χωρίς ανάγκη ανεφοδιασμού. Σύμφωνα με την Titan, πρόκειται περισσότερο για “δορυφόρους” παρά για αεροσκάφη.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.