Φωτοβολταϊκοί μετατροπείς για μικρά ηλιακά συστήματα γίνονται όλο και πιο αποτελεσματικοί και αποδοτικοί

 
111 Sunny Tripower 244x300 Φωτοβολταϊκοί μετατροπείς για μικρά ηλιακά συστήματα γίνονται όλο και πιο αποτελεσματικοί και αποδοτικοί

Νέος μετατροπέας για οικιακές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις

Πριν από 20 χρόνια, οι αποδόσεις των φωτοβολταϊκών inverter ήταν ακόμα στο 90%. Σήμερα όμως χάρη στην έρευνα και την ανάπτυξη, οι αποδόσεις ξεπερνούν το 99%.
Ερευνητές από το ινστιτούτο Καινοτομίας στα Φωτοβολταϊκά (Βερολίνο, Γερμανία) εβελπιστούν να συνεχιστεί αυτή η ιστορία επιτυχίας, τώρα με την ανάπτυξη υψηλής απόδοσης και οικονομικά αποδοτικό εξοπλισμό, για μικρά οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα αυτοκατανάλωσης.
Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και η μείωση του κόστους πρέπει να πηγαίνουν χέρι-χέρι. Όποιος επενδύει σε ένα ηλιακό σύστημα πρέπει να εξασφαλίζει ότι η επένδυση αξίζει. Με τους νέους και πιο προσιτούς inverter για τους ιδιοκτήτες σπιτιών, το κόστος για τα ηλιακά συστήματα μειώνεται συνεχώς σε συνδυασμό με τα ηλιακά πάνελ, που στο μέλλον γίνονται σημαντικά ευνοϊκότερα – και είναι όλο και πιο αποδοτικά.

Έτσι τα μικρά συστήματα ηλιακής ενέργειας σύντομα θα αξίζουν τον κόπο ακόμη και χωρίς feed-in tariff, αφού στόχος της ηλιακής βιομηχανίας είναι να αναπτυχθούν μετατροπείς που κοστίζουν λιγότερο και να επιτευχθεί μέγιστη απόδοση την ίδια στιγμή.
 

 
This entry was posted in ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.