Νέοι φωτοβολταϊκοί μετατροπείς της Bosch στην Intersolar Europe

 
bosch Νέοι φωτοβολταϊκοί μετατροπείς της Bosch στην Intersolar Europe

Συστήματα αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας της Βosch

Η Bosch Power Tec (Böblingen, Γερμανία), θα φέρει στην αγορά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2013 καινοτόμους μονοφασικούς φωτοβολταϊκούς μετατροπείς στοιχειοσειράς σε τέσσερις κατηγορίες επιδόσεων. Οι νέοι μετατροπείς είναι ιδανικοί για μικρά φωτοβολταϊκά συστήματα, στα οποία η αυτοκατανάλωση της ηλιακής ενέργειας παίζει σημαντικό ρόλο.

Για μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά συστήματα παρουσιάζονται στην Intersolar και οι νέοι τρειφασικοί μετατροπείς της Bosch με χωρητικότητα 12 kVA έως 20 kVA, που θα εισαχθούν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 στην αγορά.

Η νέα καινοτομία των ηλιακών μετατροπέων της Bosch είναι η περιήγηση στο μενού χωρίς επαφή. Με το πλησίασμα του τεχνικού στη συσκευή, το μενού λειτουργίας ανάβει αυτόματα. Οι ρυθμίσεις γίνονται με κινήσεις και χειρονομίες, χωρίς διακόπτες και κουμπιά, και έτσι ο χειριστής μπορεί να αλληλεπιδρά με τη συσκευή, ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες, για παράδειγμα, το χειμώνα με γάντια.
Νέα είναι επίσης η LED τεχνολογία, η οποία παρέχει όχι μόνο με την πρώτη ματιά τα σχετικά στοιχεία για την τρέχουσα κατάσταση λειτουργίας, αλλά εντοπίζει άμεσα την πληγείσα περιοχή του ηλιακού συστήματος σε περίπτωση βλάβης.

Όλοι οι μετατροπείς έχουν δύο διεπαφές Ethernet και μια διεπαφή επικοινωνίας RFID. Αυτή η διεπαφή επιτρέπει αστραπιαία τον καθορισμό των βασικών ρυθμίσεων αλλά και την αναγνώριση της τοπικής γλώσσας.

Η Bosch Power Tec GmbH είναι 100% θυγατρική της Robert Bosch GmbH και ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2011. Σκοπός της εταιρείας είναι η ανάπτυξη ηλεκτρονικών εξαρτημάτων για τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της Bosch Power Tec GmbH περιλαμβάνει μοναφασικούς και τρειφασικούς μετατροπείς, λύσεις παρακολούθησης για φωτοβολταϊκά συστήματα και συστήματα αποθήκευσης της ηλιακής ενέργειας.

Η Bosch παρουσιάζει τα προϊόντα της στο περίπτερο 270 στην Intersolar Αίθουσα Α2.

 
This entry was posted in ΠΑΡΚΑ, ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.