Φυσικό αέριο: Συμμετοχή στον αγωγό TAP της βέλγικης Fluxys

 
Gazprom Φυσικό αέριο: Συμμετοχή στον αγωγό TAP της βέλγικης Fluxys

Αγωγός TAP, για τον εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο από την Κασπία και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου

Την ενδεχόμενη συμμετοχή του στον Trans Adriatic Pipeline (TAP) εξετάζει ο βελγικός όμιλος υποδομών αερίου Fluxys, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιλεγεί ο TAP για τη μεταφορά αζέρικου αερίου στην Ευρώπη.

«Η Fluxys και ο TAP είναι βέβαιοι ότι θα είναι σε θέση να οριστικοποιήσουν έως τον Αύγουστο του 2013 τις απαραίτητες διευθετήσεις προκειμένου η Fluxys να συμμετάσχει στον ΤΑP», ανέφερε η κοινοπραξία του αγωγού σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για το ποσοστό της ενδεχόμενης συμμετοχής της Fluxys.

Ο αγωγός TAP προβλέπεται να ξεκινά από τα δυτικά σύνορα της Τουρκίας για να μεταφέρει φυσικό αέριο από το αζέρικο κοίτασμα του Shah Deniz II στην Ευρώπη, μέσω Ελλάδας, Αλβανίας και Ιταλίας.

Στα τέλη Ιουνίου αναμένεται η απόφαση για την τελική επιλογή του αγωγού από τους εταίρους της κοινοπραξίας Shah Deniz, στην οποία συμμετέχουν η BP BP., η Statoil, η αζέρικη ενεργειακή εταιρία SOCAR και η Total.

Ανταγωνιστής του TAP είναι ο Nabucco, που προβλέπεται να μεταφέρει το φυσικό αέριο μέσω της νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Αυστρία.

πηγή:capital.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.