Φωτοβολταϊκοί σταθμοί στην Αφρική με μετατροπείς SMA

 
sma Φωτοβολταϊκοί σταθμοί στην Αφρική με μετατροπείς SMA

Η SMA εφοδιάζει με μετατροπείς δύο φωτοβολταϊκούς σταθμούς συνολικής ισχύος 115 MW στη Νότια Αφρική

Τον Αύγουστο του 2013 πρόκειται να ξεκινήσει στη Νότια Αφρική, η εγκατάσταση δύο νέων μεγάλων φωτοβολταϊκών σταθμών με κεντρικούς μετατροπείς της SMA Solar Technology AG. Οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τον νορβηγικό κατασκευαστή ηλιακών εγκαταστάσεων, Scatec Solar ο οποίος αποτελεί και συνιδιοκτήτη των εγκαταστάσεων. Οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί συνολικής ισχύος 115 MW θα υλοποιηθούν με 125 κεντρικούς μετατροπείς Sunny Central CP XT, 65 Transformer Compact Station για τη σύνδεση στο δίκτυο μέσης τάσης, 750 Sunny String Monitor και ένα Power Plant Controller για την επιτήρηση του πάρκου, ειδικά παραμετροποιημένα ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις δικτύου του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας της Νοτίου Αφρικής, ESKOM.

Οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί «Dreunberg» στην επαρχία Ανατολικό Ακρωτήριο και «Linde» στην επαρχία Βόρειο Ακρωτήριο, θα τεθούν σε λειτουργία κατά το πρώτο και δεύτερο εξάμηνο του 2014. Οι σταθμοί περιλαμβάνονται στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος στήριξης της Νοτίου Αφρικής, Renewable Energy Independent Power Producer Program (REIPPP). Τα δύο αυτά φωτοβολταϊκά έργα έχει αναλάβει ο νορβηγικός κατασκευαστής ηλιακών εγκαταστάσεων, Scatec Solar, οποίος υλοποιεί ήδη με επιτυχία το έργο των 75 MW στο Kalkbult της Νότιας Αφρικής, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο εξάμηνο του 2013 με 84 κεντρικούς μετατροπείς Sunny Central. «Ήδη στο φωτοβολταϊκό έργο του Kalkbult αποδείχθηκε η επιτυχημένη συνεργασία με τη Scatec Solar καθώς και η καταλληλότητα των κεντρικών μετατροπέων της SMA για τις ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες της Νοτίου Αφρικής», δηλώνει ο Dr. Jürgen Reinert, Executive Vice President Technology της SMA. «Σε αυτό προστίθενται και οι ιδιαίτερες λειτουργίες των μετατροπέων της SMA για την ενσωμάτωση στο δίκτυο. Σε συνδυασμό με τον SMA Power Plant Controller πληρούνται περίπλοκες απαιτήσεις και πραγματοποιούνται λειτουργίες ελέγχου, που είναι  ιδιαίτερες για σταθμούς πολλών Megawatt. Έτσι, μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή μεμονωμένες απαιτήσεις και περίπλοκες διαδικασίες ελέγχου με απλό και αποτελεσματικό τρόπο.

Για να είναι σε θέση μελλοντικά να ανταποκριθεί στην αναμενόμενη ραγδαία ανάπτυξη της αγοράς και να πληροί τις απαιτήσεις τοπικού περιεχομένου, η SMA ανακοίνωσε ήδη από τα τέλη Μαΐου του 2013 την επέκτασή της στην αγορά της Νοτίου Αφρικής, σημαντικής αγορά του μέλλοντος. Πέρα από την επέκταση της υπάρχουσας δομής πωλήσεων και υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης, η εταιρεία θα προχωρήσει και στη δημιουργία μονάδας παραγωγής κεντρικών μετατροπέων Sunny Central στη Νότια Αφρική.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.