H SMA προμηθεύει τους μετατροπείς για μία απ’ τις πρώτες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις στην Αφρική

 
sma1 H SMA προμηθεύει τους μετατροπείς για μία απ’ τις πρώτες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις στην Αφρική

Μία από τις πρώτες φωτοβολταϊκές εγκταστάσεις μεγάλης κλίμακας στην Αφρική

Μία από τις πρώτες φωτοβολταϊκές εγκταστάσεις μεγάλης κλίμακας στην Αφρική πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία, την άνοιξη του 2013. Η SMA θα διαθέσει 84 μετατροπείς Sunny Central 800CP για το φωτοβολταϊκό έργο Kalkbult, ισχύος 75 μεγαβάτ, στη βορειοδυτική Νότιο Αφρική. Επίσης, με την παροχή 42 υποσταθμών μετασχηματιστή (Transformer Compact Stations), η SMA προσφέρει τη λύση μέσης τάσης για τη διασύνδεση του έργου με το δίκτυο. Επιπροσθέτως, θα παραδοθούν από το εργοστάσιο παραγωγής της SMA στη Γερμανία, 840 Sunny String Monitors για την επιτήρηση των στοιχειοσειρών.

Το μεγάλης κλίμακας αυτό έργο, πραγματοποιείται από τη νορβηγική εταιρεία Scatec, πάροχο φωτοβολταϊκών λύσεων για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, σε μία από τις πιο ηλιόλουστες περιοχές του κόσμου. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου των προγραμμάτων προμήθειας ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές της Νοτίου Αφρικής. Σε μία έκταση ίση με περίπου 140 γήπεδα ποδοσφαίρου, θα παράγονται 145 εκατομμύρια κιλοβατώρες ηλιακής ενέργειας. Αυτό ισούται με την ενεργειακή ζήτηση περίπου 35.000 νοικοκυριών της Νοτίου Αφρικής.

«Το έργο ανατέθηκε στην SMA χάρη στη σημασία που δίνουμε στο Σταθμισμένο Κόστος Ηλεκτρικής Ενέργειας (LCOE: Levelized Costs of Electricity) και στην παρουσία μας στην αγορά της Νοτίου Αφρικής», λέει ο Joseph Mashao, Γενικός Διευθυντής της SMA South Africa. «Η συλλογική εμπειρία της Scatec και της SMA, σε παγκόσμια κλίμακα, διαβεβαιώνει τις εθνικές αρχές της Νοτίου Αφρικής ότι η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση θα είναι μία μεγάλη επιτυχία και ένα πραγματικά εμβληματικό έργο», συμπλήρωσε.

Αρκετές απαιτητικές δοκιμές αντοχής, καθώς και η παγκόσμια χρήση των κεντρικών μετατροπέων της SMA, έχουν αποδείξει με εντυπωσιακό τρόπο την καταλληλότητά τους για τις απαιτητικές κλιματικές συνθήκες της Νοτίου Αφρικής. Ειδικά, οι δυνατότητες των μετατροπέων της SMA υπό συνθήκες ακραίας ζέστης, όπως αυτές που επικρατούν στην περιοχή του Northern Cape, όπου και πραγματοποιείται το φωτοβολταϊκό έργο Kalkbult, είναι θεμελιώδους σημασίας. Σημειώνεται ότι η περιοχή αυτή είναι μία από τις δέκα περιοχές με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια στον κόσμο, εμφανίζοντας εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.