Ενεργειακό Πρόγραμμα «Χτίζοντας το Μέλλον – Παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας»

 
88 eco Fot 330x248 Ενεργειακό Πρόγραμμα «Χτίζοντας το Μέλλον – Παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας»

Πρόγραμμα:«Χτίζοντας το Μέλλον – Παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας»

Την έναρξη του Προγράμματος «Χτίζοντας το Μέλλον-Παρεμβάσεις Μεγάλης Κλίμακας», που στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας στον κτηριακό τομέα, ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ. Το πρόγραμμα, που υλοποιείται με την τεχνική και επιστημονική υποστήριξη του ΚΑΠΕ, προβλέπει 150.000 ενεργειακές παρεμβάσεις σε κτήρια (μονοκατοικίες, διαμερίσματα και εμπορικά κτήρια).

Με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα «Χτίζοντας το Μέλλον-Παρεμβάσεις Μεγάλης Κλίμακας»» ο πολίτης θα εξασφαλίζει πιστοποιημένα και υψηλής απόδοσης προϊόντα και συστήματα τεχνολογιών αιχμής, σημαντικές εκπτώσεις, μέσα από εθελοντικές συμφωνίες με τη βιομηχανία και το εμπόριο και, φυσικά, εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Αναβαθμίζει ενεργειακά, αλλά και συνολικότερα, το κτήριό του απολαμβάνοντας ένα υγιεινό και θερμικά άνετο περιβάλλον. Επιπρόσθετα, για την καλύτερη διασφάλισή του, το Πρόγραμμα προβλέπει δωρεάν ποιοτικό έλεγχο των εργασιών και των προϊόντων που χρησιμοποιήθηκαν.

Το «Χτίζοντας το Μέλλον-Παρεμβάσεις Μεγάλης Κλίμακας» περιλαμβάνει δώδεκα, συνολικά, παρεμβάσεις, επτά σε κτήρια κατοικίας (αντικατάσταση κουφωμάτων και μονών υαλοπινάκων, εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών και ψυχρών οροφών, μόνωση οροφής και πρόσοψης, αντικατάσταση συμβατικών συστημάτων θέρμανσης) και πέντε σε εμπορικά κτήρια (εγκατάσταση ολοκληρωμένων προσόψεων υψηλών προδιαγραφών, τοποθέτηση εξωτερικής μόνωσης, εγκατάσταση συστήματος ψύξης – θέρμανσης – αερισμού υψηλής απόδοσης, αντικατάσταση του συστήματος τεχνητού φωτισμού, εγκατάσταση προηγμένων συστημάτων ενεργειακού ελέγχου). Το πρόγραμμα καλύπτει όλη την ελληνική επικράτεια και για τη συμμετοχή του πολίτη σε αυτό δεν υπάρχουν κανενός είδους περιορισμοί, ενώ έχουν ήδη υπογραφεί εθελοντικές συμφωνίες με 13 κλαδικούς φορείς και περισσότερους από 1000 επαγγελματίες του χώρου.

Περισσότερες πληροφορίες στο link: http://government.gov

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.