Τα οικιακά φωτοβολταϊκά στο θέμα της συνάντησης του Γενικού Γραμματέα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Αθανάσιου

 
25 Fot haus 330x248 Τα οικιακά φωτοβολταϊκά στο θέμα της συνάντησης του Γενικού Γραμματέα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Αθανάσιου

Ενεργοποίηση των διαδικασιών για την διάθεση 3,31 MW για τα οικιακά φωτοβολταϊκά

Η εγκατάσταση έργων ΑΠΕ μεγάλης κλίμακας αλλά και οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων στο Νομό Ηρακλείου ήταν τα θέματα που τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Γενικού Γραμματέα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Αθανάσιου Περισυνάκη με τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Κωνσταντίνο Μαθιουδάκη, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Διαχείρισης Νήσων της ΔΕΗ κ. Ισίδωρο Βιτέλλα και τον Διευθυντή Υπηρεσιών ΑΠΕ της ΔΕΗ κ. Δημήτρη Τσαλέμη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 04/10/12 στην Αθήνα με τη συμμετοχή του κ. Λευτέρη Αυγενάκη Βουλευτή ΝΔ Ν. Ηρακλείου, του κ. Νίκου Σηφάκη μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και του κ. Γιάννη Βιδάκη Προέδρου του ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ CUSTER ΚΡΗΤΗΣ.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν από τον κ. Περισυνάκη τα εξής θέματα:

απελευθέρωση των φωτοβολταϊκών σε στέγες επαγγελματικές / βιομηχανικές / βιοτεχνικές / οικιακές, χωρίς περιορισμό ισχύος και στην ύπαιθρο με μέγιστη ισχύ τα 100 kw ανα σταθμό.

- απελευθέρωση των «μικρών» Α/Γ για τις επιχειρήσεις και άλλους φορείς ή φυσικά πρόσωπα

- να επιτραπεί δυναμικότητα περίπου 1.000 με 1.500 MW με σκοπό την ενεργειακή αυτάρκεια του νησιού μόνο από ΑΠΕ

- να γίνει το έργο διασύνδεσης της Κρήτης με το ηπειρωτικό ηλεκτρικό σύστημα με δημόσιους πόρους ως βασικό έργο υποδομής

- σχεδιασμός σε επίπεδο σκοπιμότητας και χωροθέτησης και σχέδιο διασύνδεσης προκειμένου να μην υπάρξουν μεγάλης κλίμακας επεμβάσεις – παρεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον

- επιφύλαξη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τις επενδύσεις fast track οι οποίες προδικάζουν μια υπερανάπτυξη σε βάρος του περιβάλλοντος και δεν παράγουν θέσεις εργασίας και κοινωνικό πλούτο.

Ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εγγυήθηκε την ενεργοποίηση των διαδικασιών για την διάθεση 3,31 MW για τα οικιακά φωτοβολταϊκά.

 
This entry was posted in ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.