Kαινοτόμες λύσεις της SMA στην έκθεση Intersolar

 
65 sma Intersolar 330x248 Kαινοτόμες λύσεις της  SMA στην έκθεση Intersolar

Kαινοτόμες λύσεις διαχείρισης ενέργειας στην έκθεση Intersolar Europe 2012

Για την SMA Solar Technology AG (SMA), οι καινοτόμες λύσεις διαχείρισης ενέργειας βρίσκονται στο επίκεντρο της συμμετοχής της εταιρείας στην έκθεση Intersolar Europe 2012. Η SMA έχει προσαρμόσει το προϊόντικό της χαρτοφυλάκιο στις απαιτήσεις του μελλοντικού ενεργειακού εφοδιασμού. Σε αυτό το πλαίσιο, θα παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που βασίζεται σε τρεις κεντρικούς πυλώνες: στη στενή συνεργασία με εξειδικευμένους τεχνικούς, στον έξυπνο έλεγχο όλων των ηλεκτρικών καταναλωτών της κατοικίας και σε ένα νέο σύστημα συντήρησης και επισκευής (Remote Service) για την απομακρυσμένη επιτήρηση του μετατροπέα. Η πλέον ενδιαφέρουσα καινοτομία είναι ο φωτοβολταϊκός μετατροπέας με ενσωματωμένη λειτουργία συσσωρευτή, τον οποίο η SMA παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό, στην έκθεση Intersolar.

Νέα πρότυπα της SMA: έξυπνη διαχείριση ενέργειας με ενσωματωμένο σύστημα συσσωρευτή

«Ο μελλοντικός ενεργειακός εφοδιασμός μας, απαιτεί την ολοκληρωμένη και έξυπνη διαχείριση της ενέργειας. Αυτό ακριβώς παρέχει ήδη η SMA, αφού η στρατηγική μας επικεντρώθηκε εξαρχής προς αυτήν την κατεύθυνση ανάπτυξης», αναφέρει ο Roland Grebe, προϊστάμενος Chief Technology Officer της SMA. Στόχος μας είναι ο έξυπνος έλεγχος ολόκληρου του συστήματος κατ’ αρχάς σε επίπεδο κατοικίας. «Με το Sunny Home Manager για τη βελτιστοποίηση της ιδιοκατανάλωσης, το Sunny Portal σε συνδυασμό με σύγχρονες λειτουργίες πρόγνωσης της φωτοβολταϊκής παραγωγής και το νέο ενσωματωμένο σύστημα συσσωρευτή, η SMA διαθέτει μια μοναδική, στην αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων, λύση διαχείρισης της ενέργειας.» Ωστόσο, η εταιρεία κάνει ένα βήμα παραπέρα: «Η παροχή απευθείας πρόσβασης σε εξειδικευμένους τεχνικούς μέσω του Sunny PRO Club και του Solar Academy, καθώς και το εκτενές δίκτυο service της εταιρείας μας, συμπεριλαμβανομένης της απομακρυσμένης επιτήρησης, μας διαφοροποιεί σημαντικά από τους ανταγωνιστές μας στον τομέα της ενέργειας. Επιπλέον, έχουμε θέσει πολύ υψηλά πρότυπα για πιθανούς ανταγωνιστές από την Άπω Ανατολή, ιδίως δε από την Κίνα», αναφέρει ο κύριος Grebe περιγράφοντας τη στρατηγική της SMA.

Υπεροχή στον τομέα της καινοτομίας και παγκόσμια παρουσία σε όλους τους τομείς

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο της συμμετοχής στην Intersolar, η SMA θα παρουσιάσει ένα νέο μετατροπέα υψηλής απόδοσης, με τον οποίο διευρύνεται η οικογένεια τριφασικών μετατροπέων της, καλύπτοντας έτσι και το εύρος ισχύος από 5 έως 9 kW. Επιπρόσθετα, θα παρουσιάσει καινοτομίες στον τομέα της διαχείρισης εγκαταστάσεων μεγάλης κλίμακας: έναν ακόμη αποδοτικότερο μετατροπέα Sunny Central «Compact Power», ο οποίος παρέχει άεργο ισχύ ακόμη και κατά τις νυχτερινές ώρες, καθώς και διάφορες προϊοντικές εκδόσεις ανάλογα με τη χώρα, οι οποίες αναπτύχθηκαν ώστε να ανταποκρίνονται στις ειδικές ανάγκες των αναπτυσσόμενων αγορών των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. Η SMA, ως κορυφαίος κατασκευαστής μετατροπέων διεθνώς, επιθυμεί να επισημάνει την τεχνολογική υπεροχή της και να αποδείξει για μία ακόμη φορά ότι εξετάζει με συνέπεια στρατηγικά ζητήματα, όπως είναι οι υπηρεσίες δικτύου, η μείωση του κόστους του συστήματος και η παγκοσμιοποίηση. «Θέλουμε να δείξουμε στους πελάτες μας στον τομέα έργων μεγάλης κλίμακας, πως οι τεχνολογίες αιχμής της SMA αναδεικνύουν φωτοβολταϊκούς σταθμούς διεθνώς, σε ασφαλείς και επικερδείς επενδύσεις. Αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερες αποδόσεις, μειωμένο κόστος και μικρότερο κίνδυνο σε όλο τον κύκλο ζωής του έργου», εξηγεί ο κύριος Grebe.

Αναλυτικότερες πληροφορίες παρέχονται στους επισκέπτες της έκθεσης Intersolar, στο περίπτερο της SMA στην αίθουσα C3, περίπτερο 210.

 
This entry was posted in EVENTS, ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.