Η κατασκευάστρια Inverter REFUSOL παρουσιάζει λύσεις για άμεση θέρμανση νερού με φωτοβολταϊκά στην Intersolar

 
refusol Η κατασκευάστρια Inverter REFUSOL παρουσιάζει λύσεις για άμεση θέρμανση νερού με φωτοβολταϊκά στην Intersolar

REFUSOL GmbH, κατασκευάστρια φωτοβολταϊκών μετατροπέων με νέες λύσεις για θέρμανση νερού

Η REFUSOL GmbH (Metzingen, Γερμανία), κατασκευάστρια φωτοβολταϊκών μετατροπέων παρουσιάζει στην Intersolar τις λύσεις «PV HeatingSolution» για θέρμανη του νερού απευθείας από φωτοβολταϊκές μονάδες με ηλεκτρική απόδοση άνω από το 99%. Τα προϊόντα της REFUSOL δίνουν τη δυνατότητα κάλυψης έως 60% των ετήσιων αναγκών σε ζεστό νερό ενός νοικοκυριού στην Γερμανία . Τα προϊόντα χρησιμοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από φωτοβολταϊκά πάνελ για τη θέρμανση του νερού άμεσα, αφού η ηλιακή ενέργεια τροφοδοτείται απευθείας σε ένα συνεχές ρεύματος θερμαντικό στοιχείο και μετατρέπεται σε χρήσιμη θερμότητα.
 

Το κόστος μπορεί να ανταγωνιστεί αυτό του πετρελαίου ή αερίου
“Με την άμεση σύζευξη DC, είναι δυνατόν το κόστος της θέρμανσης του νερού να ανέρχεται στα 5-10 cent/kWh,  κόστος χαμηλότερο από άλλες μονάδες παραγωγής θερμότητας, όπως το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο” εξηγεί ο Jochen Hantschel, Επικεφαλής Τεχνολογίας και Διαχείρισης Καινοτομίας της REFUSOL.

Απαιτούνται τρία έως εννέα φωτοβολταϊκά πάνελ
Οι λύσεις είναι σχεδιασμένες για νοικοκυριά με 2  μέχρι 6 άτομα και περιλαμβάνουν τρία μέχρι εννέα φωτοβολταϊκά πάνελ και τη συσκευή θέρμανσης, η οποία αποτελείται από ένα θερμαντικό στοιχείο και το σύστημα ελέγχου. Οι λύσεις της REFUSOL έχουν σχεδιαστεί με αξιοπιστία και έχουν μηδαμινό κόστος συντήρησης.

 
This entry was posted in EVENTS and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.