YΠΕΚΑ: Διαδικασία στέγασης των υπηρεσιών του σε ένα κτίριο

 
53 ypeka 330x170  YΠΕΚΑ: Διαδικασία στέγασης των υπηρεσιών του σε ένα κτίριο

Στόχος η στέγαση των υπηρεσιών του σε ένα κτίριο

Το ΥΠΕΚΑ, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την τήρηση των διαδικασιών, αφού πρώτα εξάντλησε τα χρονικά περιθώρια και τις διαπραγματευτικές δυνατότητες που του παρείχε η προκήρυξη του διαγωνισμού, διαπίστωσε ότι είναι πλέον αδύνατη η συνέχιση και ολοκλήρωση της διαδικασίας μίσθωσης του ιστορικού ΜΙΝΙΟΝ για τη στέγαση των υπηρεσιών του Υπουργείου. Μια δύσκολη και χρονοβόρα προσπάθεια για τη μεταφορά και στέγαση των διάσπαρτων στην πόλη εγκαταστάσεων του ΥΠΕΚΑ σε ενιαίο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, δεν κατέστη τελικά δυνατόν να ευοδωθεί, παρά τη βούληση του Υπουργείου να ολοκληρωθεί η πολύπλοκη διαπραγμάτευση.

Το ΥΠΕΚΑ δρομολογεί άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες για την εξεύρεση κατάλληλου κτιρίου, με βάση το νέο οργανόγραμμά του, όπως αυτό έχει εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Παράλληλα και μέχρι να βρεθεί λύση στην μετεγκατάσταση σε ενιαίο κτίριο, συνεχίζεται η συγκέντρωση των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ σε λιγότερα από τα ήδη μισθωμένα κτίρια. Σε σχέση με τον Μάιο του 2012, όπου το Υπουργείο στεγαζόταν σε 24 κτίρια με ετήσιο κόστος περίπου 6,4 εκ. €, σήμερα, με βάση το κτιριακό πρόγραμμα συγκέντρωσης υπηρεσιών, στεγάζεται σε 22 κτίρια με ετήσιο κόστος περίπου 5,0 εκ. €.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.