Δημήτρης Κούρκουλας: Η νέα μεγάλη ιδέα είναι η εξωστρέφεια της Ελλάδας

 
48 poleodomia2 330x220 Δημήτρης Κούρκουλας: Η νέα μεγάλη ιδέα είναι η εξωστρέφεια της Ελλάδας

Ξεκίνημα της ανάπτυξης στη χώρα μας και ανάγκη εξωστρέφειας

Σε εκδήλωση που οργάνωσε η Eurobank, παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία επιχειρηματικής αποστολής στη Ρωσία του προγράμματος Go International, που υλοποιείται σε συνεργασία με τους ελληνικούς εξαγωγικούς φορείς υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημ. Κούρκουλας κατά την ομιλία του στην εκδήλωση τόνισε την αναγκαιότητα της εξωστρέφειας της χώρας μας  με την χαρακτηριστική φράση «Η νέα Μεγάλη Ιδέα είναι η εξωστρέφεια της Ελλάδας». Ο  υφυπουργός υπογράμμισε, ότι η επιτυχία του προγράμματος προκύπτει από τη μεγάλη συμμετοχή των ελληνικών φορέων, σημειώνοντας ότι το Go International ήρθε στην κατάλληλη στιγμή για να καλύψει υπαρκτές ανάγκες.

«Η αποκατάσταση της ανάπτυξης προϋποθέτει την αναδιάρθρωση της οικονομίας, κατά τρόπο ώστε να μεταστραφούν οι δραστηριότητες από την εσωτερική κατανάλωση στην εξαγωγική δραστηριότητα», επισήμανε ο κ. Κούρκουλας. «Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας εξάλλου, απέδωσε τη βελτίωση των εξαγωγών, οι οποίες το 2012 αυξήθηκαν κατά 14,3% του ΑΕΠ».

Αναφερόμενος στη κρίση της χώρας ο κ. Κούρκουλας τόνισε ότι η χώρα «βρέθηκε αντιμέτωπη με μια θανάσιμη απειλή». Ανατρέχοντας δε στο ιστορικό εκδήλωσης της ελληνικής κρίσης, παρατήρησε ότι «το φθηνό χρήμα που εισέρρευσε στη χώρα μας μετά από την ένταξή μας στην ΕΕ, δεν βελτίωσε το ισοζύγιο ή την ανταγωνιστικότητα, ενώ η ίδια η κρίση αποτέλεσε μιαν ευκαιρία για την αναθεώρηση των συνθηκών που μας οδήγησαν σ΄αυτή, διατηρώντας ταυτόχρονα το διαφοροποιημένο κοινωνικό μοντέλο της ΕΕ που αποτελεί το ιδιαίτερό της γνώρισμα».

Επισημαίνοντας, τέλος, ότι «αποτελεί πατριωτικό μας καθήκον η ανάκαμψη της οικονομίας και η βελτίωση της εξωστρεφούς δραστηριότητας των ελληνικών επιχειρήσεων», ο κ. Κούρκουλας δήλωσε, πως στη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ (α΄εξάμηνο 2014) θα καταβληθεί προσπάθεια –στη συνέχεια της ευρωπαϊκής διαβούλευσης– ώστε να βελτιωθεί το καθεστώς θεωρήσεων για τους Ρώσους πολίτες.

 
This entry was posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.