Η κινέζικη κατασκευάστρια φωτοβολταϊκών Yingli, δέχεται τους επισκέπτες της στο ιδιόκτητο ηλιακό της ξενοδοχείο

 
Power Valley Jinjiang International Η κινέζικη κατασκευάστρια φωτοβολταϊκών Yingli, δέχεται τους επισκέπτες της στο ιδιόκτητο ηλιακό της ξενοδοχείο

Το ηλιακό ξενοδοχείο της Yingli: Power Valley Jinjiang International

Το 5 αστέρων  ξενοδοχείο “Power Valley Jinjiang International” έχει μια θέση στον ήλιο: Το κτίριο, με περισσότερους από 20 ορόφους ξεχωρίζει με τον μοντέρνο σχεδιασμό του, είναι κατασκευασμένο από φυσική πέτρα και μέταλλο. Αν το προσεγγίσει κανείς από το νότο, γοητεύεται από ένα γιγαντιαίο μπλε κτίριο – μια ολοκληρωμένη ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας - από φωτοβολταϊκά της Yingli.

Υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την κατασκευή του κτιρίου είναι η Yingli. Στο πορτοκαλί λογότυπο του ξενοδοχείου διακρίνει κανείς την ομοιότητα με το λογότυπο της κατασκευάστριας εταιρείας φωτοβολταϊκών πλαισίων. Η Yingli δεν είναι μόνο ο φορέας εκμετάλλευσης της εγκατάστασης, αλλά και ο ιδιοκτήτης του “Power Valley”. Το κτίριο ξεκίνησε ως πιλοτικό πρόγραμμα για την επίδειξη των πρακτικών και τρόπων για την κάθετη οικοδόμηση ολοκληρωμένων φωτοβολταϊκών σε ένα ξενοδοχείο. Ωστόσο, η πράσινη εικόνα συνεχίζεται, γιατι το κτίριο διαθέτει επίσης ένα εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης των αποβλήτων, καθώς και ένα σύστημα για την ανάκτηση ενέργειας.
Φωτοβολταϊκά πλαίσια της Yingli του τύπου BIPV περιλαμβάνουν σχεδόν ολόκληρη την νότια και δυτική κύρια πρόσοψη, αλλά ακόμη και η πρόσοψη του προκτιρίου της ρεσεψιόν του ξενοδοχείου είναι ένα μικρό φωτοβολταϊκό συγκρότημα.

Η ανατολική πρόσοψη του κτιρίου – η “εξέδρα” – χρησιμοποιεί επίσης φωτοβολταϊκά. Η Yingli χρησιμοποιεί την “Hidden-Frame” τεχνολογία από αλουμίνιο, για να κρύψει τα καλώδια, βύσματα και κουτιά σύνδεσης, έτσι ώστε να είναι σχεδόν αόρατα και να μην επηρεάζουν την αισθητική της εγκατάστασης.
Για την κατάλληλη αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας χρησιμοποιούνται 56 μετατροπείς. Από αυτούς οι 26 είναι της ισπανικής Ingeteam Α.Ε. (2,5, 5, και 10LV 20LV). Οι υπόλοιποι 30 μετατροπείς είναι της η γερμανικής Diehl AKO Stiftung & Co KG.

Η σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας έγινε τον Οκτώβριο του 2008, το κτίριο παράγει, σύμφωνα με Yingli περίπου 260 ΜWh (μεγαβατώρες) ετησίως. Σύμφωνα με Yingli το κόστος των φωτοβολταϊκών μονάδων ανήλθε στα 18,52 εκατ κινεζικά γιουάν (περίπου 2 εκατ. ευρώ), ποσοστό μόνο 4,32% του συνολικού κόστους κατασκευής του ξενοδοχείου.

Με την κατασκευή αυτού του κτιρίου η έννοια της “κάθετης” ενσωμάτωση της ηλιακής ενέργειας παίρνει για την Yingli μια εντελώς νέα έννοια: πρώτον, η εταιρεία κατασκευάζει ηλιακή τεχνολογία για ολοκληρωμένες λύσεις υπαίθρια αλλά και για κτίρια, και δεύτερον, είναι σε θέση να ενσωματώνει τα προϊόντα της κάθετα σε πάνω από 20 ορόφους, κτίρια.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.