500kWp σε βιομηχανική στέγη από τη Conergy

 
conergy1 500kWp σε βιομηχανική στέγη από τη Conergy

Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση 500kWp σε βιομηχανική στέγη

Ολοκληρώθηκε από την Conergy και συνδέθηκε με το δίκτυο Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση 500kWp σε βιομηχανική στέγη στη περιοχή του Ρέντη με συνολική κάλυψη 9.200 m2.

Το έργο υλοποιήθηκε για λογαριασμό της Hellenic Energy A.E βάσει συμφωνίας που υπεγράφη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η Conergy ανέλαβε την υλοποίηση του έργου με το «κλειδί στο χέρι» και ειδικότερα την προμήθεια του εξοπλισμού τη μελέτη, την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία του Φωτοβολταϊκού πάρκου.

Ο συνολικός εξοπλισμός που απαιτήθηκε για το έργο περιλαμβάνει 2.082 premium Φ/Β γεννήτριες Conergy PowerPlus 240P και βάσεις στήριξης Conergy SolarFamulus. Σημαντική θα είναι η προσφορά της Φωτοβολταϊκής εγκατάστασης στο βεβαρημένο αττικό περιβάλλον, καθώς όταν λειτουργήσει αναμένεται να παράγει 706.270 kWh/έτος δηλαδή όσο θα κατανάλωναν ετησίως περίπου 200 νοικοκυριά, ενώ παράλληλα θα επιτυγχάνεται η μείωση εκπομπής 360 τόνων CO2 το ίδιο χρονικό διάστημα.

Σχολιάζοντας την υπογραφή της συμφωνίας, αλλά και τις προοπτικές που αυτή ανοίγει ο Πρόεδρος της Conergy Ελλάδος Δρ. Στέφανος Μελισσόπουλος τόνισε τα εξής:

«Χάρη στο άριστο κλίμα της χώρας, οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό προώθησης της πράσινης επιχειρηματικότητας και προστασίας του περιβάλλοντος. Ωστόσο, τα υψηλά επίπεδα ηλιοφάνειας της χώρας δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα. Ο μεγάλος αριθμός βιομηχανικών εγκαταστάσεων, ειδικά στην Αττική, παρέχει  ιδανικές συνθήκες για ενεργειακά καθαρές και επιχειρηματικά ασφαλείς επενδύσεις. Υπάρχουν ακόμη μεγάλες δυνατότητες σε αυτό τον τομέα».

 
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.