ΔΕΗ Ανανεώσιμες: επανακηρύσσεται το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο της Μεγαλόπολης

 
103 prasini energia Fot 330x248 ΔΕΗ Ανανεώσιμες: επανακηρύσσεται το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο της Μεγαλόπολης

Η ετήσια παραγωγή του φωτοβολταϊκού έργου της Μεγαλόπολης υπολογίζεται περίπου σε 70.000.000 κιλοβατώρες καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας

Επανακηρύσσεται από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο της Μεγαλόπολης, συνολικής ισχύος 50 MW. Συγκεκριμένα θα γίνουν τρείς διαγωνισμοί:

  1. για την προμήθεια όλου του εξοπλισμού
  2. για την κατασκευή του έργου
  3. για την κατασκευή των δύο υποσταθμών του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν διαγωνισμού το έργο είχε κατακυρωθεί στην εταιρεία J&P ΑΒΑΞ ΑΕ, τον Δεκέμβριο του 2011 αλλά η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, 100% θυγατρική της ΔΕΗ ΑΕ, δεν προχώρησε στην υλοποίησή του, τον Σεπτέμβριο του 2012, λόγω της έλλειψης εξασφάλισης της αναγκαίας χρηματοδότησης.

Το έργο για να διατηρήσει την ευνοϊκή ταρίφα θα πρέπει να ηλεκτριστεί έως και τον Οκτώβριο του 2013. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα στην Ευρώπη, συνολικής εγκαταστημένης ισχύος 50 MW σε έκταση 2.000 στρεμμάτων εντός του εξαντλημένου λιγνιτωριχείου της Μεγαλόπολης. Η ετήσια παραγωγή του έργου υπολογίζεται περίπου σε 70.000.000 κιλοβατώρες καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας, αρκετή για να καλύψει την ετήσια συνολική κατανάλωση του 20% των νοικοκυριών του νομού Αρκαδίας. Η λειτουργία του υπολογίζεται να συμβάλλει στην αποφυγή εκπομπής CO2 ρύπων κατά 70.000 tn ετησίως και 250 tn SO2.

 
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.